Buna ziua. Am o mica problema sper sa ma puteti ajuta.
In urma dezbaterii succesiunii sotul meu a dobandit 3/8 din bunul imobil.
Mentionez ca mai are o sora, ambii parinti au murit.
Socrul era tatal vitreg. Cat inseamna procentual aceasta cota? Utilitatile baia bucataria sunt incluse in procent?
Va multumesc
sa inteleg ca s a dezbatut succesiunea dupa mama sotului in care sotul supravietuitor are cota de 2/8 iar sotul dvs si sora acestuia cate 3/8 fiecare. Aceste cote sunt stabilite pt intreg patrimoniu ce apartinea decedatei, adica pentru toate bunurile ce apartineau defunctei.
Procentual inseamna 37 %. Cota parte este una ideala, din fiecare centimetru al imobilului are 3/8. In mod normal imobilul acesta nu poate fi partajat in natura ci se atribuie unuia dintre comostenitori si acetsta ii plateste o sulta celuilalt, corespunzatoare cotei.
Prima succesiune a fost dupa mama sotului unde a avut cota si tatal vitreg al sotului.
A decedat si acesta unica mostenitoare a lui fiind sora sotului.
Practic sotul a mostenit doar din partea mamei. 3/8 din imobil restul sora. Nu Stiam cat inseamna procentual si daca sunt incluse utilitatile
Cu ce cota raman acum?
tefil
buna ziua
dupa decesul tatalui si dupa succesiune mi-a revenit 3/8cota parte din casa ,mamei revenindu-i 5/8 cota parte din casa,acum mama a decedat,mai am ... (vezi toată discuția)