Tatal meu s-a recasatorit, dupa decesul mamei mele, in 1987 cu o doamna care are o fiica din prima casatorie. Au cumparat apartamentul, in care am copilarit eu, in anii 90. Tata a decedat anul acesta in martie. Nu s-a facut succesiunea dupa el. In luna iulie a decedat si sotia lui. Acum trebuie sa facem succesiunea dupa amandoi. Cum se va imparti mostenirea intre mine si sora vitrega, respectiv fiica celei de a doua sotii a tatului meu?
Intre mine si sora vitrega e o intelegere verbala de a imparti mostenirea jumatate, parti egale. Se poate asa?
Va multumesc!
La data decesului, tatal dvs detinea jumatate din dreptul de proprietate asupra apartamentului, cealalta jumatate fiind detinuta de sotia acestuia.
Din aceasta jumate dvs. mosteniti o cota de ¾ iar sotia acestuia mosteneste o cota de ¼.
Cealalta jumatate care a apartinut sotiei tatalui dvs . plus cota de ¼ mentionata anterior, va fi mostenita de sora dvs. vitrega.
Cotele care revin fiecarui mostenitori sunt stabilite prin lege si sunt fixe iar partile nu pot deroga, in sensul de a mari sau micsora valoarea acestor cote.
Insa solutii juridice exista pentru orice situatie si daca ati convenit cu sora dvs ca acest apartament sa fie imparit in mod egal , atunci una din solutii ar fi sa dezbateti succesiunea la notar iar sora sa va doneze procentul de 1/4 pe care il are in plus fata de dvs.
Discutati cu un avocat sau cu un notar cu privire si la alte solutii care depind insa si de ceea ce va doriti dvs si sora.
Moºtenire
hi779
Bună ziua,
Aş dori să imi oferiţi informaţii cu privire la următorul caz:
Tatăl meu a decedat în 2000, eu (fiică) însă n-am făcut ... (vezi toată discuția)
Sunt mostenitoare??
gabytza26
Buna ziua.Sant un copil dintr.o relatie nelegala,dar care printr.un proces s.a dovedit a fi al lui si astfel i.am purtat numele tatalui.tata s.a casatorit apoi ... (vezi toată discuția)