avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua,
Ce cota mosteneste sotia supravietuitoare dupa decesul sotului si cum se procedeaza pentru obtinerea certificatului de mostenitor ?
Precizez ca sotii nu au avut copii iar sotul decedat are doar nepoti de frati (5 nepoti) in viata.
Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 15:15, 7 Noiembrie 2013
Daca sotia a fost proprietara impreuna cu defunctul sot, ea va detine o cota majoritara din bunul respectiv.
1/2 din imobil prin cumparare impreuna cu sotul, iar din partea supusa succesiunii 1/2, cei 5 nepoti de frati urmand sa ia practic 1/4 din masa succesorala.
Pentru dezbaterea succesiunii mergeti la unul din notarii in localitatea in care a avut ultimul domiciliu defunctul, cu toate actele de stare civila, certificat deces, certificat casatorie, certificat nastere sotie supravietuitoare, acte din care sa rezulte legatura de rudenie a nepotilor, acte de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Elleny Elleny Este urmatoarea speta: In urma decesului lui A si B, a ramas o masa succesorala neimpartita celor 4 copii ai lor. Ulterior mortii celor doi (A si B) decedeaza ... (vezi toată discuția)
Mosenirea -problema saraciei ADRIANA STEFANIA ADRIANA STEFANIA O sa incep prin a spune ca in urma cu 6 saptamani fratele soacrei mele a murit din cauza unui infart la varsta de 55 de ani .Casatorit in urma cu 5 ani de zile ... (vezi toată discuția)
Sunt fiica sorei unchiului meu decedat in 2019. nu a avut copii ... Lylyca Lylyca Sunt fiica sorei unchiului meu decedat in 2019. Nu a avut copii iar sotia lui a decedat in 2020. In aceasta situatie cine mosteneste bunurile dobandite de ... (vezi toată discuția)