avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sarcini suplimentare de serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sarcini suplimentare de serviciu

Sunt referent impozite si taxe.Pot primi alte sarcini prin dispozitia primarului fara sa fiu de acord sau consultatin prealabil,si daca da care este temeiul legal.Multumesc ff mult:))
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 05:57, 1 Aprilie 2009
In primul rand verificati in fisa postului dvs. daca aveti un paragraf de genul: "Executa orice alta atributie(sarcina) legala primita de la seful ierarhic sau de la primar". In acest caz, nu prea aveti cum sa refuzati, decat daca nu intra in competenta dvs. potrivit pregatirii profesionale cerute de post,spre exemplu sa vi se ceara sa indepliniti atributii de consilier juridic desi dvs. aveti pregatire in domeniul economic.
In fisa postului aveti, cu siguranta, un paragraf de genul celui aratat de doamna avocat, toti bugetarii il au.

Desigur, exemplul dat de domnia sa este pur ipotetic. Nu puteti avea atributii de consilier juridic trecute in fisa postului, pentru ca angajatorul dvs. ar incalca prevederile Legii nr. 514/2003 si ale Statutului consilierilor juridici.
A scrie in fisa postului o "sarcina" de acest gen ("executa orice atributie legala primita de la sef") este bine sa fie evitata iar salariatul sa nu fie de acord cu ea si sa nu semneze o astfel de fisa a postului. In astfel de cazuri salariatul va putea fi oricand acuzat de refuz de indeplinire de sarcini de serviciu.Deci, ATENTIE!
nu am aceasta rubrica in fisa postului.Daca refuz spreexemplu numirea in diferite comisii(de masurare a terenului,de anchete sociale etc.).Daca refuz ce se poate intampla?Va multumesc pentru colaborare.
Referitor la condica de prezenta nu am luat la cunostiinta de reg.de ordine interioara.si cred ca se semneaza la locul de munca.
In acest caz puteti cere sa fiti recompensata: ori va premiaza pentru fiecare activitate in plus pe care o desfasurati ori va creste salariul si va trece aceste activitati in fisa postului.

Alte discuții în legătură

Ce atributii are consilierul juridic dintr-o institutie publica? oanaportar oanaportar Buna dimineata ! Directorul institutiei noastre publice a cerut de la Resursele Umane Fisa postului pentru consilierul juridic pentru a vedea ce atributii ... (vezi toată discuția)
Alte sarcini din REMAT REMAT Ce intelegeti prin \"Executa orice alte sarcini dispuse de seful ierarhic superior/conducerea societatii?#-o (vezi toată discuția)
Pot refuza sarcina atribuita de sefii mei ierarhici atata timp ... luminita25 luminita25 Pot refuza sarcina atribuita de sefii mei ierarhici atata timp cat sarcina ceruta de catre ei se regaseste in fisa postului si este remunerata la colegii mei ... (vezi toată discuția)