avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal in Romania. Traiesc in Viena
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal in Romania. Traiesc in Viena

Buna seara. In data de 25.11 am un termen de judecata pentru conducere pe drumurile publice sub influenta alcoolului. Eu traiesc in Viena. Avocat am in Romania numai ca nu am facut contract de asistenta juridica cu el. In Romania, la termen, nu pot ajunge sub nici o forma. Acest termen este al doilea. In caz de neprezentare mi se poate da cu executare pentru sustragerea de la urmarirea penala? Pot trimite prin posta din Viena contractul de asistenta juridica semnat de catre mine? Precizez ca am avut alcoolemia 1,65 la prima recoltare si la recalculare..... ceva ce nu o sa inteleg niciodata, 2,05. 49087/301/2013
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Daca sunteti la prima fapta de acest gen si nu aveti antecedente se poate sa scapati fara condamnare cu executare.

Normal ar fi insa sa va prezentati in fata instantei pt a fi audiat si a da dovada de o cainta activa pt ceea ce ati facut. De asemenea sa depuneti ceva acte in sustinerea circumnstantelor dvs atenuante.

Ar fi tb sa va comunice aceste aspecte avocatul pe care l-ati angajat.

Nu am inteles un aspect: mentionati ca nu aveti contract de asistenta semnat cu avocatul (deci acesta - teoretic - nu are nicio obligatie sa se prezinte la termen si sa va reprezinte, iar dvs nu puteti face dovada ca aveti avocat angajat) apoi intrebati daca sa trimiteti contractul prin posta? La ce va referiti exact?
ma refer la faptul ca am un avocat care face parte din familie. i-am dat numarul unic azi si tot astept un raspuns de la avocat. speram sa pot afla mai repede, si de la alti avocati eventual, ce pot face mai bine pentru mine. (sa imi pot lua si un bilet de avion mai ieftin eventual de acum, adica de maine, sau nu... in cazul in care nu risc prea mult pentru neprezentare.). si ma interesa si problema cu cei 4 ani de la fapta si anul de asteptare pana cand imi pot redobandi permisul.
am mai avut de doua ori amenda administrativa pt o alcoolemie "normala", adica pana in 0,8 la mie. dar acum ultima data cand am facut-o lata.... cu 3 zile inainte imi inmormantasem tatal si am avut o depresie urata.
Am intrat pe portalul instantelor si am observat ca s-a acordat termen pt ca nu s-a executat mandatul de aducere emis de instanta pe numele dvs.

Prin urmare cel mai bine este sa va luati bilet si sa va prezentati la termen. Aveti grija si la avocatii prieteni de familie !
si vis a vis de permis? nu il mai am de 4 ani aproape. daca pe 25 luna aceasta se da o sentinta definitiva, nu pot face nimic pt a putea sa dau examenul de permis mai repede?

Alte discuții în legătură

Informatii obtinere permis laurentiu_30 laurentiu_30 buna seara am si eu o problema . doresc sa dau si eu de permis de conducere si nu stiu dac am dreptul deoarece am avut o condamnare cu executare de un si nu ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp pot obtine permisul de conducere? Raulll Raulll BUNA. In urma unui evenimet rutier soldat cu vatamarea corporala a unei persoane y, instanta hotareste: ,,In baza art. 184 alin. 2 si 4 cod penal prin ... (vezi toată discuția)
Pot da de permis daca am fost condamnat? sorin-ionut sorin-ionut Buna ziua,am si eu o problema....sunt curios daca mai pot da de permis tinand cont ca am fost condamnat la 5,10 ani pentru furt auto,conducere fara permis si ... (vezi toată discuția)