Contractul de asistenta juridica il puteti trimite si prin e-mail, cred de altfel ca asta este ultima dvs problema, in cazul in care nu va prezentati, va recomand sa trimiteti avocatului un inscris autentic prin care sa recunoaşteti săvârşirea faptelor reţinute în actul de sesizare a instanţei şi sa solicitati ca judecata să se facă în baza probelor administrate în faza de urmărire penală pentru a beneficia de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei închisorii, şi de reducerea cu o pătrime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei amenzii, conf 320^1 alin.7 c.p.p. De asemenea va recomand sa mai depuneti si alte inscrisuri in circumstantiere care sa va ajute la individualizarea pedepsei, discutati cu avocatul din familie ar trebui sa stie.
In urma ramanerii definitive a hotararii de condamare(care nu o sa fie in nici un caz pe 25 luna aceasta, fiind cu recurs) permisul dvs se anuleaza si dvs puteti sustine examen pentru un nou permis in conditiile stabilite de art.116, nu se fac derogari in acest sens si nu importa cat a durat urmarirea penala si judecata, nu insistati cu intrebari.
ART. 116 OUG 195/2002
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
#B
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art. 64 lit. c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
(2) Persoana căreia i-a fost anulat permisul de conducere, înainte de intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, ca urmare a săvârşirii, într-un interval de 6 luni de la restituirea permisului de conducere, a unei fapte care atrăgea suspendarea exercitării dreptului de a conduce, se poate prezenta la examen în vederea obţinerii unui nou permis de conducere, fără a fi necesară trecerea vreunui termen de la data aplicării măsurii administrative.
(3) Pentru prezentarea la examen în vederea obţinerii unui nou permis de conducere, persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1) şi (2) trebuie să facă dovada că:
#M1
a) este aptă din punct de vedere medical;
#B
b) nu a fost condamnată prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru una dintre infracţiunile prevăzute la art. 24 alin. (6), cu excepţia cazurilor în care a intervenit una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1).