avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal in Romania. Traiesc in Viena
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal in Romania. Traiesc in Viena

Buna seara. In data de 25.11 am un termen de judecata pentru conducere pe drumurile publice sub influenta alcoolului. Eu traiesc in Viena. Avocat am in Romania numai ca nu am facut contract de asistenta juridica cu el. In Romania, la termen, nu pot ajunge sub nici o forma. Acest termen este al doilea. In caz de neprezentare mi se poate da cu executare pentru sustragerea de la urmarirea penala? Pot trimite prin posta din Viena contractul de asistenta juridica semnat de catre mine? Precizez ca am avut alcoolemia 1,65 la prima recoltare si la recalculare..... ceva ce nu o sa inteleg niciodata, 2,05. 49087/301/2013
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Contractul de asistenta juridica il pot semna in viena si trimite prin posta in bucuresti si mai departe avocatul sa faca imputernicirea avocatiala si sa ma reprezinte la proces????
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2013
And_y, utilizator
Avocatul il puteti angaja si din strainatate daca il platiti.

Daca nu veniti la proces sunt sanse mari sa se ajunga la pedeapsa cu executare mai ales ca ati avut alcolemie foarte marre.

Vorbiti cu el daca nu vreti sa veniti la proces pentru ca se pot gasi variante dar e mai bine sa veniti ca sa nu riscati aiurea o pedeapsa cu executare.

Daca avocatul dvs. Nu stie ca este asa ar fi bine sa aveti in vedere ce va spun eu ca sa nu o patiti...
Contractul de asistenta juridica il puteti trimite si prin e-mail, cred de altfel ca asta este ultima dvs problema, in cazul in care nu va prezentati, va recomand sa trimiteti avocatului un inscris autentic prin care sa recunoaşteti săvârşirea faptelor reţinute în actul de sesizare a instanţei şi sa solicitati ca judecata să se facă în baza probelor administrate în faza de urmărire penală pentru a beneficia de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei închisorii, şi de reducerea cu o pătrime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei amenzii, conf 320^1 alin.7 c.p.p. De asemenea va recomand sa mai depuneti si alte inscrisuri in circumstantiere care sa va ajute la individualizarea pedepsei, discutati cu avocatul din familie ar trebui sa stie.
In urma ramanerii definitive a hotararii de condamare(care nu o sa fie in nici un caz pe 25 luna aceasta, fiind cu recurs) permisul dvs se anuleaza si dvs puteti sustine examen pentru un nou permis in conditiile stabilite de art.116, nu se fac derogari in acest sens si nu importa cat a durat urmarirea penala si judecata, nu insistati cu intrebari.

ART. 116 OUG 195/2002
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
#B
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art. 64 lit. c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
(2) Persoana căreia i-a fost anulat permisul de conducere, înainte de intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, ca urmare a săvârşirii, într-un interval de 6 luni de la restituirea permisului de conducere, a unei fapte care atrăgea suspendarea exercitării dreptului de a conduce, se poate prezenta la examen în vederea obţinerii unui nou permis de conducere, fără a fi necesară trecerea vreunui termen de la data aplicării măsurii administrative.
(3) Pentru prezentarea la examen în vederea obţinerii unui nou permis de conducere, persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1) şi (2) trebuie să facă dovada că:
#M1
a) este aptă din punct de vedere medical;
#B
b) nu a fost condamnată prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru una dintre infracţiunile prevăzute la art. 24 alin. (6), cu excepţia cazurilor în care a intervenit una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii obtinere permis laurentiu_30 laurentiu_30 buna seara am si eu o problema . doresc sa dau si eu de permis de conducere si nu stiu dac am dreptul deoarece am avut o condamnare cu executare de un si nu ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp pot obtine permisul de conducere? Raulll Raulll BUNA. In urma unui evenimet rutier soldat cu vatamarea corporala a unei persoane y, instanta hotareste: ,,In baza art. 184 alin. 2 si 4 cod penal prin ... (vezi toată discuția)
Pot da de permis daca am fost condamnat? sorin-ionut sorin-ionut Buna ziua,am si eu o problema....sunt curios daca mai pot da de permis tinand cont ca am fost condamnat la 5,10 ani pentru furt auto,conducere fara permis si ... (vezi toată discuția)