teren 100 mp pe care am construit partial o casa; actualmente nu mai e eligibil pt aut. de constr. autorizatia veche si prelungirea au expirat; am un credit de 10.500 euro din care am platit 7000 si un card de 3000 lei ron restant pt ca sint somer legal de 5-6 luni. cei cu cardul m-au somat pt ex. silita. intrebari: legea nu ii obliga sa ma cheme in instanta? au dreptul direct prin executor? e uzual sa pierd casa pt 3000 lei ron? fiducia in favoarea unei rude indepartate rezolva problema? daca da, cit costa si ce acte trebuie? mai precizez ca am mai platit acum o luna o parte din suma minima obligatorie celor cu cardul dar acum nu mai am un leu si e cert ca astia profita ca sa ma dispere pina-mi pun juvatul de git pt ca un imprumut bancar= contract cu dracu. mai rog precizare cu privire la durata intre somatie si notificare executor judecatoresc, adica cit timp am la dispozitie. multumesc anticipat pt raspunsuri.
Contract cu dracul ar trebui sa spuna banca, nu dvs, deoarece dintre cele doua parti, dvs nu l-ati respactat, nu ei ;). Dupa noul cod civil, din cate am inteles, sub 10.000 de lei nu se executa imobilul decat in anumite situatii. Se pune poprire pe venituri, si doar daca nu se poate executa altceva se ajunge la imobile. Despre fiducie sa raspunda altcineva, dar nu as crede sa rezolvati ceva, atat timp cat si contractul de vanzare-cumparare poate fi revocat prin actiune pauliana (daca se face dovada ca v-ati micsorat patrimoniul in dauna creditorului).
multumesc pt raspuns. cred ca pot executa ajutorul de somaj pt moment insa, fireste, doresc sa obtin un loc de munca bun urgent. bunuri materiale mobile si relevante nu am. am uitat sa spun ca cele 2 credite sint de nevoi pers. negarantate. nu stiu in ce masura se schimba un pic datele problemei deci intrebarile mele ramin deschise, multumindu-va inca o data pt acest prim raspuns. cit despre ala cu... coarne, credeti-ma: bancile din romania nu sint cu nimic diferite de investitori care se pling vesnic in vreme ce si-au umplut bine-mersi buzunarele ca nicaieri alt-undeva. deci sper si doresc sa inchid totusi creditele depasind perioada asta pe care n-am avut cum s-o anticipez insa, moralmente, nu pot deplinge bancile fiindca as fi ipocrit. o zi placuta dvs si tuturor utilizatorilor acestui site, cu rugamintea completarii raspunsului primit.
Nu are nicio importanta daca sunt negarantate , oricum le garantati cu toate bunurile pe care le aveti in proprietate. Daca nu aveti bunuri mobile sau venituri, vi se executa si imobilul, indiferent de datorie.
va multumesc pt raspunsuri. inteleg ca e ca o asteptare a inevitabilului deces! ma intreb cum dumnezeu cei de rea credinta scapa basma curata dar presupun ca tine de pronia cereasca. o zi buna tuturor.
Datorii neachitate
auraama
Buna ziua,
Daca am datorii la banca ( suma de 3000 ron), executorul in afara de proprire pe salariu, imi mai poate face ceva. Detin un apartament propietate ... (vezi toată discuția)