avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Magazin la parter
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Magazin la parter

daca cineva vrea sa deschida magazin la parter tre sa aiba acordul a tuturor locatarilor de pe scara respectiva sau doar a 50% +1?
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 12:21, 9 Noiembrie 2013
Raspunsul este conditionat de statutul spatiului
Daca imobilul din constructie este prevazut la parter cu spatii comerciale,nu este necesar acordul asociatiei de proprietari
Daca spatiul apartine asociatiei de proprietari,atunci este necesar acordul 50+1 dintre proprietari
este vorba de uscatoria blocului noi si vecini de la parter nu dorim acest lucru dar se pare ca nu suntem 50% +1 cei ce nu dorim .
Sa presupunem ca faceti o adunare de scara si majoritatea vecinilor dvs. doresc schimbarea destinatiei acestui spatiu de folosinta comuna in spatiu cu alta destinatie (magazin), legea va protejeaza in sensul ca pentru modificare, vecinii „direct afectati” cu care se invecineaza, adica sus-jos, dreapta stanga acestui spatiu, trebuie sa-si de-a acordul in aceasta privinta.
Deci, daca sunteti in imediata vecinatate a acestui spatiu (perete in perete sau deasupra acestui spatiu) si nu sunteti de acord cu modificarea propusa, acest lucru nu se poate realiza (Legea nr. 230/2007, art. 42 - cu privire la schimbarea destinatiei...).
Vecinul de la parter s-ar opune dar care e chestia ca nu e chiar zid in zid caci intre el si acea uscatorie este scara de urgenta,dar totusi galagie etc se va simtii are vreun drept sa opreasca acea constructie sau se va alege cu galagie langa el?
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2013
alina_25, utilizator
Pai v-am zis, mai sunt vecinii de sus si din cealalta parte pe orizontala. De obicei aceste magazine, pravalii sau cum se mai numesc, au nevouie de frigidere, combine frigorifice, ventilatoare - toate care fac zgomot destul de mare (se sesizeaza mai bine noaptea), asa ca proprietarii din imediata vecinatate trebuie sa se gandeasca bine .
Daca magazinul este dintr-acela care vinde papiote de ata sau ceva papetarie, timbre, atunci nu cred ca este vreo problema. Trebuie intrebat proprietarul care este profilul magazinului si, eventual, pentru acel profil se da acordul. Daca se schimba profilul, vor avea nevoie de un nou acord. Acest lucru trebuie stipulat „din prima” pe acordul initial.
Succes!

Alte discuții în legătură

Lnchiriere uscatorie bloc nikol_45 nikol_45 buna ziua, va rog tare mult sa ma ajutati sa inteleg corect ! stiu ca uscatoria nu se poate cumpara decat cu acordul tuturor vecinilor, conf . Legea 287/2009 ... (vezi toată discuția)
Spatiu comercial,la bloc,aprobari locatari noaghium noaghium Am preluat un spatiu comercial,aflat la parterul unui bloc.De cate semnaturi am nevoie de la proprietarii apart. de pe scara respectiva?Mentionez ca se afla pe ... (vezi toată discuția)
Transformare uscatorie in magazin alina_25 alina_25 Daca la un bloc cu 4 etaje care are uscatoria este situata la parter situata cei de la parter nu doresc transformarea ei in magazin (galagia facuta de ... (vezi toată discuția)