avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... lnchiriere uscatorie bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

lnchiriere uscatorie bloc

buna ziua,
va rog tare mult sa ma ajutati sa inteleg corect !
stiu ca uscatoria nu se poate cumpara decat cu acordul tuturor vecinilor, conf . Legea 287/2009 …. Art. 658 >> forma aplicabila incepand cu data de 20 aprilie 2012
dar se poate inchiria cu acordul 50 +1 al vecinilor (asta am citit pe acest forum, nu stiu conf carui articol din lege )
eu stau la parter si sunt singura care nu am balcon, uscatoria este la parter, chiar am nevoie de ea, se poate inchiria fara acordul meu in cazul in care 50 + 1 semneaza ?
va rog mult sa faceti referire la articol din lege !!!
va multumesc anticipat !
Legea 230/2007 Art. 25 (2) Hotararile adunarilor generale vor fi luate cu votul majoritatii membrilor asociatiei de proprietari prezenti la adunarea generala convocata sau reconvocata, dupa caz. In statutul propriu al asociatiei de proprietari pot fi prevazute si alte conditii, dar nu mai putin de jumatate plus unu din voturile celor prezenti la adunarea generala convocata sau reconvocata.
(3) In situatii exceptionale, hotararile pot fi luate prin acordul scris al majoritatii proprietarilor unei scari sau unui bloc, membri ai asociatiei de proprietari, pentru probleme care ii vizeaza direct, pe baza de tabel nominal.

Uscatoria fiind parte comuna, aceasta se poate inchiria cu votul a 50%+1 din proprietari, chiar daca dumneavoastra nu ati votat.
Daca va aflati zid in zid cu uscatoria nu se poate inchiria fara acordul dvs deoarece pe langa 50%+1 trebuie si acordul celor direct afectati cum este si normal avand in vedere ca pe cei de la etajele superioare nu ii afecteaza deloc activitatea de se desfasoara acolo
si atunci cum este cu Art. 39

Proprietatea comuna poate fi utilizata de catre terti, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei si al proprietarilor direct afectati de vecinatate, în baza unui contract de închiriere, de folosinta sau de concesiune.

nu sunt zid in zid ci fata in fata :(
Ultima modificare: Luni, 4 August 2014
Adriantot, moderator
S-ar putea sa aveti sanse sa nu se inchireze discutati cu administrator daca nu aveti cu cine discuta atunci sunati la servicul asociatii dinm cadrul primairi de domiciliu sa vedeti ce au si dansii de zis.
multumesc alina!

Alte discuții în legătură

Inchiriere uscatorie vecinul de langa uscatorie nu ste de acord alina_25 alina_25 Se doreste inchirierea unei uscatorii situata la parterul unei scari de bloc si transformarea acesteia in un magazin. lsand deoparte faptul ca nu se va ... (vezi toată discuția)
Uscatoria comuna a blocului corina51 corina51 Buna ziua, as vrea sa stiu ce noutati aduce noul Cod Civil in privinta administrarii spatiului comun respectiv, uscatoria, dintr-un bloc proprietate privata. ... (vezi toată discuția)
Schimbarea aspectului arhitectural al unui uscator petitemichele petitemichele Buna ziua! As dori sa va intreb despre un spatiu comun,un uscator. Apartamentele de pe un tronson sunt in asa fel proiectate,incat afecteaza unele ... (vezi toată discuția)