avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Legea sanatatii - salariat aflat in CCC 19 luni, ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Legea sanatatii - salariat aflat in CCC 19 luni, plateste CASS pe dividende ?

Sunt salariata cu contractul de munca suspendat pe urmatoarele 19 luni (concediu crestere copil).

In perioada aceasta voi avea venituri din dividende.

As vrea sa stiu daca , conform legii sanatatii datorez contributie la sanatate de 5.5 % pentru dividendele incasate in aceasta perioada de 19 luni.

Stiu ca salariatii activi sunt scutiti de plata contributiei la sanatate pentru dividende dar nu stiu cum se interpreteaza legea in situatia mea sau unde este prevazuta situatia mea, la ce articol.

Se mentioneaza undeva in lege in mod expres ce se intampla cu CASS pe dividende in situatia aceasta ? ( punctual articolul)

Va rog sa ma ajutati cu aceasta informatie. Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2013
andreea-deea, utilizator

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil - venituri din dividende sau dobanzi andreea-deea andreea-deea Buna ziua, Urmeaza sa depun dosarul pentru indemnizatia de crestere a copilului pentru urmatoarele 19 luni. 1) M-ar interesa daca am o firma la care ... (vezi toată discuția)
Cass datorat de femeile insarcinate SCosmina SCosmina Buna ziua, Conform Art 154 Alin 1 litera g) din Codul fiscal, eu inteleg ca femeile insarcinate (indiferent de luna de sarcina) ar trebui: -sa fie exceptate ... (vezi toată discuția)
Cass dividende 2017 pclaudia pclaudia Persoana care e atat salariat cat si asociat unic la aceeasi societate si are de luat dividende in anul 2017 plateste 5 % impozit si 5.5 % cass pentru ... (vezi toată discuția)