buna ziua va rog sa-mi ziceti daca am dreptul sa solicit chirie pe stilpi de curent care se afla pe terenul meu in ce lege ma incadrez ?eu am facut o cerere catre uzina electrica si am primit urmatorlu raspuns : ca stalpi sunt amplasati inainte de 1989 iar regimul juridic al terenului ocupat de fundatiile stalpilor intra sub incidenta legii energie si gazelor naturale nr. 1232012 care reglementeaza acesata problema astfel; art.44 alin.4, terenurile pe care se situeaza retele electrice de distributie existente la intrarea in vigare a prezente legii sunt si raman in proprietatea publica a statului.
Art.12 alin.4 exercitarea drepturilor de uz si servitute asupra proprietatilor statului si a ale unitatilor adminitrativ teritoriale afectate de capacitaile energeticese realizeaza cu titlu gratuit pe toata duratat existentei acestora , pentru aceste refuza imi platesca chiria pe stalpi.Ce pot face? Mentionez ca stalpi sunt exact in mijlocul terenului meu deci pur si simplu eu nu pot folosi terenul.
Va multumesc.