avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chirie pe stalpi de curent amplasati pe proprietatea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chirie pe stalpi de curent amplasati pe proprietatea mea

buna ziua va rog sa-mi ziceti daca am dreptul sa solicit chirie pe stilpi de curent care se afla pe terenul meu in ce lege ma incadrez ?eu am facut o cerere catre uzina electrica si am primit urmatorlu raspuns : ca stalpi sunt amplasati inainte de 1989 iar regimul juridic al terenului ocupat de fundatiile stalpilor intra sub incidenta legii energie si gazelor naturale nr. 1232012 care reglementeaza acesata problema astfel; art.44 alin.4, terenurile pe care se situeaza retele electrice de distributie existente la intrarea in vigare a prezente legii sunt si raman in proprietatea publica a statului.
Art.12 alin.4 exercitarea drepturilor de uz si servitute asupra proprietatilor statului si a ale unitatilor adminitrativ teritoriale afectate de capacitaile energeticese realizeaza cu titlu gratuit pe toata duratat existentei acestora , pentru aceste refuza imi platesca chiria pe stalpi.Ce pot face? Mentionez ca stalpi sunt exact in mijlocul terenului meu deci pur si simplu eu nu pot folosi terenul.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Oliviu17 , utilizator 17:27, 4 Iunie 2015
Ai mai rezolvat ceva in legatura cu acesta speta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute la stalpii renel? lg. nr.154/2012 - retele de comunicatii Balaurul Balaurul Buna ziua, In [b]1992[/b], undeva la ţară, mi s-a retrocedat un [b]teren intravilan, pe a carui latura [/b](de aprox. 140 m) era/[b]este reteaua de 220 ... (vezi toată discuția)
Stalp de electricitate in curte ContSters79307 ContSters79307 Tatal meu are pe terenul proprietate un stalp de electricitate ( la cca 1m de gard) si ar vrea sa nu aiba acces cei de la Electrica in curtea lui , pentru ... (vezi toată discuția)
Terenuri - stalp de inalta tensiune ContSters129189 ContSters129189 va rog sa-mi dati un sfat. cum sa procedez in cazul in care am un teren de constructii de 29 arii la sosea in judetul cluj loc Casei , si nu-l pot ... (vezi toată discuția)