avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Angajare student-doctorand in sistemul bugetar
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Angajare student-doctorand in sistemul bugetar

Buna ziua,

As dori sa stiu daca un student in regimul doctorat cu bursa (care are incheiat cu univeristatea un contract de studii-prin case se obliga sa fie prezent 4 ore pe zi dar nu figureaza pe statele de plata ca angajat) se poate angaja in sistemul bugetar si sub ce forma? Este necesara renuntarea la bursa?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 19:44, 10 Noiembrie 2013
Se poate angaja sub orice forma. Bursa nu este conditionata de inexistenta unui salariu, ci de rezultatele/meritele la invatatura.
Multumesc. Asa credeam si eu dar mi s-a spus de la personal ca nu pot dobândi venituri de la stat in mai multe forme (salar si bursa) renuntarea la bursa fiind o conditie pentru plata salariului ca urmare a angajarii. Puteți sa îmi indicati o lege care clarifica oarecum situația?
Ultima modificare: Duminică, 10 Noiembrie 2013
Ana23T, utilizator
Păi nu știu in acest moment, dar voi căuta. Eu am fost bursier si salariat, pe program de masterat, dar nu am auzit să fie impedimente de vreun fel. De la care personal vi s-a spus, de la facultate?
www.avocatnet.ro/content/art...

HG-nr-681-2011-aprobarea-Codului-studiilor-universitare-de-doctorat
Art. 53. - Plata si drepturile studentului-doctorand se realizeaza conform art. 164 din Legea nr. 1/2011, fara a exclude alte forme de remunerare prevazute de dispozitiile legale in vigoare.

Art. 54. - Persoanele care dispun de resursele financiare corespunzatoare, fie din surse proprii, fie din burse acordate de persoane fizice sau juridice, pot fi admise, la solicitarea lor, ca studenti-doctoranzi in regim cu taxa, in conditiile prezentului cod.

[ link extern ]

În contractul pe care l-ați semnat ce scrie la obligațiile studentului-doctorand?
Ultima modificare: Duminică, 10 Noiembrie 2013
elena138, utilizator
Nu de la facultate am primit acest răspuns, de la personal de la o alta instituție de stat.
Problema nu este de la faculate, viitorul angajator mi-a spus ca trebuie sa renunț la bursa deoarece as fi plătită de aceeași entitate ( statul roman) in 2 forme: bursa si salar.
M-am înscris la doctorat in 2011, iar in contractul de studii doctorale nu apare nimic in plus fata de legea 1/2011.

Va multumesc!
Sa va indice ei textul de lege, poate chiar e si eu n-am auzit. Atunci cum explica cumulul pensiei cu salariul in sistemul bugetar?
:offtopic:
Mie imi pare o incercare a institutiei de a va impiedica sa va angajati la ei. Se practica, mai ales daca e vorba de o institutie publica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil doctorat irinuca21 irinuca21 Vreau sa am inscriu la un doctorat la zi cu bursa. In paralel imi voi mentine cartea de munca la o societate cu 2 ore. Daca raman insarcinata, pot lua ... (vezi toată discuția)
Doctoranzi divele divele -exista vreo perioada in care studiile doctorale, de zi, cu bursa nu se iau ca vechime in munca ptr. stabilirea sporului de vechime in munca, in cadrul ... (vezi toată discuția)
Bursa doctoranzi excelenta32 excelenta32 buna seara. as dori sa stiu care este sursa platii burselor de doctorat? banii vin de la minister cu directia stricta ,,burse doctoranzi\\"??? sau fiecare ... (vezi toată discuția)