avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contabilitate - refuz predare acte
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contabilitate - refuz predare acte

Buna ziua,
Recent am luat hotararea sa renuntam la contabila, din diferite neintelegeri. Fosta administratoare a firmei nu avea experienta, deci contabila practic lua deciziile. Mentionez ca aceasta contabila nu a predat nici un act al firmei catre firma de 1 an, de la inceputul activitatii. Noul administrator a anuntat contabila verbal (pe motiv ca nu se specifica in contractul cu aceasta nici o clauza de terminare a contractului) de incheierea contractului cu dansa. Acum, contabila refuza sa predea cam toate actele firmei. Daca poate cineva sa ma lumineze-e legal ce face? Are dreptul sa tina la dansa absolut toate actele? Sa intarzie si sa gaseasca scuze? Mai mentionez, pt cei carcotasi, ca aceasta doamna a fost platita cu varf si indesat si extra pentru o munca pe care firma nu a vazut-o niciodata. Exista o metoda prin care se pot primi actele, care de drept si legal apartin firmei?
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 12:06, 11 Noiembrie 2013
mmmmm56 a scris:

Are dreptul sa tina la dansa absolut toate actele?

Normal ca nu are dreptul (decat cu exceptia de mai jos), pt ca potrivit Cod procedura fiscala:

Art. 80 Reguli pentru conducerea evidenţei contabile şi fiscale

(1) Evidenţele contabile şi fiscale vor fi păstrate, după caz, la domiciliul fiscal al contribuabilului, la sediile secundare ale acestuia, inclusiv pe suport electronic, sau pot fi încredinţate spre păstrare unei societăţi autorizate, potrivit legii, să presteze servicii de arhivare.

(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), evidenţele contabile şi fiscale ale exerciţiului financiar în curs se păstrează, după caz, la domiciliul fiscal al contribuabililor, la sediile secundare ale acestora sau, în perioada 1 - 25 a lunii următoare, la sediul persoanei fizice ori juridice autorizate pentru prelucrarea lor în vederea întocmirii declaraţiilor fiscale.

Daca pe cale amiabila nu se rezolva, va trebui sa va adresati instantei.
Nu inteleg partea cu nu exista nicio clauza de terminare a contractului.Este imposibil sa nu existe o clauza de reziliere contract.Ati avut contract cu dansa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate baza de date electronica sabin130ro sabin130ro As avea si eu o problema. Am preluat contabilitatea unei societatii, iar fosta contabila nu mi-a dat foarte multe situatii (ca de exemplu imobilizari, ... (vezi toată discuția)
Baza de date contabilitate alexis_bra alexis_bra Contabila societatii a decedat si nora dansei nu vrea sa ne dea baza de date pentru a o preda noului contabil. Exista vreo baza legala prin care am putea ... (vezi toată discuția)
Se poate intocmi registrul de casa doar de catre contabil? carmenbn carmenbn O firma mica are angajat doar un contabil,administratorul fiind cel care se ocupa de afacere(cumpara si vinde engros).Toate documentele(facturi de intrare,de ... (vezi toată discuția)