avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Valabilitate regulament de ordine interioara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Valabilitate regulament de ordine interioara

As dori sa stiu durata valabilitatii unui regulament de ordine interioara din cadrul unei firme, in contextul in care de mai bine de 1 an nu mai exista persoana desemnata pentru reprezentantul salariatilor, precum si lipsa unui contract colectiv de munca din acelasi motiv, mentionez ca nu exista sindicat. In aceste conditii vreau sa stiu daca regulamentul de ordine interioara ramane valabil in continuare?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 19:32, 9 Noiembrie 2013
ROI-ul nu are o perioada de valabilitate.
Un Regulament intern este valabil pana la modificarea acestuia de catre angajator.
RI este un act unilateral al angajatorului. Nu se negociaza cu salariatii. Acestia sunt doar consultati in cazul intocmirii lui, insa daca nu se respecta obligatia nu exista nici o sanctiune in acest sens. RI este valabil in masura in care nu incalca vreun drept al salariatilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulament de ordine interioara mihayu2004 mihayu2004 Buna ziua, Am rugaminte a sa imi spuneti daca Roi-ul trebuie inregistrat la ITM sau pot lua un model de pe internet si sa il implementez ? (vezi toată discuția)
regulament intern. alderman79bv alderman79bv Regulamentul de ordine interioară se negociază și semnează odată cu contractul colectiv? (vezi toată discuția)
Tigara electronica la munca mikehit47 mikehit47 Buna seara, Dupa cate am inteles tigara electronica este interzisa in locurile de joaca pentru copii si mijloacele de transport in comun. In momentul de ... (vezi toată discuția)