avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita, OG 22/2002
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita, OG 22/2002

Buna ziua,

In faza contestatiei la executare silita- suspendarea executarii, in situatia in care debitorul a cerut termen de gratie si esalonarea platilor, eu, in calitate de creditor as putea cere si eu sume suplimentare care sa imi acopere eventuale pierderi pricinuite de intarziere acestor plati?
Situatia de fapt este: debitorul este institutie publica ( se plica OG 22/2002), a facut contestatiela executare cerand termen de gratie si esalonarea platilor. Cel mai probabil instanta va admite cererea debitorului.
Eu, creditor, tocmai am facut un imprumut la banca...nu am incasat banii cuveniti, nu pot functiona.
Asadar, in aceasta faza procesuala, pot si eu cere sa mi se plateasca macar dobanda la acest imprumut?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:39, 11 Noiembrie 2013
Reformulez....... Pot formula cerere reconventionala pe langa intampinare in cadrul contestatiei la executare?

Multumesc
Buna ziua,

Cred ca ar fi inadmisibila. Contestatia la executare este o cale speciala de atac impotriva actelor de executare si/sau a titlului executriu.
Aveti calea unei actiuni pe dreptul comun, in pretentii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura somatiei de plata(oug 119/2007) - comercial andyanya andyanya Creditoarea a deschis in data de 23.09.2010, in baza procedurii somatiei de plata prevazute de OUG 119/2007, o actiune in instanta in vederea recuperarii ... (vezi toată discuția)
Creditor personal-contestatie la executare sau partaj desirelia75 desirelia75 in calitate de creditor personal al unuia dintre soti in vederea recuperarii creantei este obligatorie contestatia facuta in cadrul executarii silite prin care ... (vezi toată discuția)
Lipsa calitatii procesuale pasive in contestatia la executare Daniel Adrian Corduneanu Daniel Adrian Corduneanu Buna seara. Dragi colegi, va rog sa-mi suflati putin intr-o problema la care nu ma asteptam. Instanta de judecata mi-a invocat din oficiu lipsa calitatii ... (vezi toată discuția)