Buna ziua,
CM la art 125, alin, pct. b): salariatul de noapte reprezinta salariatul care efectueaza munca de noapte in proportie de 30%din timpul sau lunar de lucru.
Caz concret:
Salariatul lucreaza in luna oct 2013 -192 ore din care 56 ore de noapte.
la ce nr, de ore aplic procentul de 30%, la cele 192 pe care le-a lucrat sau la norma lunii octombrie , adica 184 ore?
1. daca ma raportez la 192 rezulta 192*30%=57.6, deci nu trebuie platit sporul de noapte.
2. daca ma raportez la 184 rezulta 184*30%= 55.2, in acest caz trebuie platit sporul de noapte.
mi-a scapat mie un cuvant din articolul din lege:
,,Salariatul care efectuaeaza munca de noapte in proportie de cel putin 30% din timpul sau lunar de lucru.''
pararea mea este ca trebuie raportat la timpul efectiv lucrat, in ale conditii ar fi trebuit sa scrie ,, 30% din norma lunara de lucru''
Poate gresesc....,d-aia am intrebat sa mai vad pareri.....
2. daca ma raportez la 184 rezulta 184*30%= 55.2, in acest caz trebuie platit sporul de noapte.
Raportati la nr. de ore lucratoare din luna octombrie, adica 184 de ore lucratoare si trebuie sa platiti spor de noapte. Veti aplica 25% pentru cele 56 ore lucrate in intervalul 22.00-06.
SECŢIUNEA 3: Munca de noapte
Art. 125
(1) Munca prestată între orele 22,00-6,00 este considerată muncă de noapte.
(2) Salariatul de noapte reprezintă, după caz:
b)salariatul care efectuează muncă de noapte în proporţie de cel puţin 30% din timpul său lunar de lucru.
Sporul de noapte
bogdybal
Buna ziua,
Am o nelămurire fata de sporul de noapte. Lucrez in schimburi, I, II și III. Schimbul III de la ora 00.oo la 08.oo, deci am 6 ore de noapte. ... (vezi toată discuția)