avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lntrebare succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lntrebare succesiune

buna ziua,
- bunica mea necasatorita a decedat si tatal meu (fiu unic) a devenit mostenitor unic al apartamentului bunicii;

- tatal meu a decedat, cine vor fi mostenitorii si cu ce cote fiecare? singurii lui copii suntem eu si fratele meu; presupun ca mama noastra nu are cota parte din apartament, fiind de pe urma bunicii asa cum am mentionat mai sus;
- cand trebuie sa facem iesirea din indiviziune si cum? e obligatoriu? multumesc!
Chiar daca este bun propriu, mama dumneavoastra are dreptul l 1/4 din imobil plus un drept de abitatie. Restul de 3/4 se imparte intre dumneavoastra si frate. Sotul supravietuitor are cota parte din mostenire, indiferent daca a fost bun comun sau bun propriu al defunctului.
Presupuneti gresit, mama mosteneste 1/4 din ap ca mostenitoare a sotului sau care la data decesului sau mostenise deja pe mama sa.
Deci 1/4 mama, iar voi copiii impartiti egal 3/4. Nu e obligatoriu sa iesiti din indiviziune, puteti ramane coproprietari.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
sotia supravietuitoare si copii
Multumesc !

Intrebarea a doua este daca acum ramanem toti 3 in indiviziune, dupa o perioada de 5 ani de la succesiune, certificat mostenitori, trebuie sa declaram ca prelungim starea de indiviziune, sau ceva de acest gen? sau ca facem partaj concret, iesire din indiviziune dupa acesti 5 ani?

carmenmur a scris:

sotia supravietuitoare si copii


Ce aveti cu astia 5 ani, de ce 5 ani si nu 7 sau 3 ?
Nu trebuie sa faceti nimic, puteti ramane o viata in indiviziune.

Alte discuții în legătură

Mostenire- cum sa procedez sa-mi pastrez jumatatea rududoo rududoo Buna ziua, Impreuna cu fratele meu suntem mostenitorii unei case(din paianta)+ depeninta si curte ( aprox 25 ari) intravilan intr-o comuna din jud. Olt. ... (vezi toată discuția)
Legat de dr. de uzufruct Lisimah Lisimah Buna seara,situatia mea este urmatoarea:bunicul urmeaza sa vanda un imobil(casa) si sa cumpere un alt imobil(apartament) de la aceeasi persoana,urmand a-mi ... (vezi toată discuția)