Buna seara! contractul meu de munca a incetat din luna mai anul curent si nici pana acum patronul nu mi-a dat toate actele necesare pentru a merge la ajofm. Nu am primit nici macar preaviz, m-am trezit ca ma pune sa semnez decizia de incetare a contractului, desi in actele pe care mi le-a dat este scris ca am primit preaviz. Firma a intrat in faliment si i-am comunicat patronului ca trebuie sa ia legatura cu lichidatorul, dar acum nu vrea cu niciun chip sa-mi raspunda la telefon si nici la mesaje. ce pot face in aceasta situatie? am inteles ca pot merge la ITM, dar daca nici asa nu-mi da actele necesare? Va multumesc!
Consultati un avocet pentru a va rezolva problema.Trebuie facuta plangere la politie pentru abuz, desi ati semnat o decizie de incetare a c.i.m. fara sa citit ce semnati...Sau sa cererti in scris eliberarea actelor pentru somaj si ulterior sa initiate o actiune in instanta sa il obligati sa le elibereze....Nu este complicat insa trebuie purtata o discutie mai ampla decat cea relatata pe acest forum...Deja ati pierdut 6 luni....success!
Nu am depus nicio cerere pentru ca nu pot lua legatura cu angajatorul, acesta a inchis toate firmele pe care le detinea si singura posibilitate prin care pot lua legatura cu el este telefonul, la care nu raspunde. Lichidatorul nu il cunosc...
Imi cer scuze,nu am inteles ultima parte... Nu am carnet de munca, a fost primul loc de munca si a inceput in mai 2012. Din actele necesare imi lipseste adeverinta in care sunt trecute chitantele cu platile efectuate catre AJOFM...
Somaj
nico123
Buna ziua,
am si eu o intrebare.
Am lucrat la o firma pana in data de 7 martie anul acesta. Mi s-au dat toate actele de intrare in somaj, pt ca lucrasem la ... (vezi toată discuția)