avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna seara, va rog mult putin ajutor. Sunt parte intr-o cauza de succesiune faza probatoriu-martori; partii adverse i s-a aprobat 2 martori (prezentind numele lor in scris). In momentul audierii, dupa 4 luni de la aprobarea probatoriului, am refuzat un martor, fiind ruda de grad trei cu reclamantii; imediat ei au dat datele unui alt martor spre a fi audiat, cerere aprobata de instanta desi eu am invocat art.186 C.pr.civila care interzice inlocuirea martorilor-care se poate face numai prin moarte, disparitie.
Acum am sa depun o notificare si in scris,in acest sens. Intrebare: eu ce pot face daca totusi la urm. termen martorul va fi audiat, desi intra sub incidenta art.186 C.pr.civ.? Multumiri.
Cel mai recent răspuns: gicu13 , utilizator 23:03, 9 Noiembrie 2013
am o veste proasta pentru dvs. Legea se aplica dupa ureche si discretionar.
Va sfatuiesc sa va pregatiti un martor care sa combata declaratia noului martor daca aceasta este de vadita rea-credinta.
Mai multe sanse aveti asa decat sa contestati procedura (si practic sa intrati in conflict cu dl. judecator) astfel incat sa ajungeti la rezultatul dorit
nu prea intră. partea adversă nu a cerut înlocuirea martorului, ci a adus un al doilea martor după ce cel propus inițial al fost respins de dumneavoastră. nici vorbă de aplicarea discreționară a legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Opunere la martorul propus szebeni arthur szebeni arthur buna seara, sunt reclamant intr-un proces civil,paratul si-a numit un martor cu care eu sunt in relatii de dusmanie(de ani de zile in procese penale cand ... (vezi toată discuția)
Inlocuire martor in cadrul unui proces civil anonim99 anonim99 Buna ziua, Va rog sa-mi dati un sfat, privind urmatoarea situatie : - intr-un [b]proces civil[/b] privind niste [b]imobile[/b], reclamantul se ... (vezi toată discuția)
Proces divort clau11 clau11 buna,as vrea sa stiu daca pot sa schimb martorul pe motiv ca va fi plecat din tara la data la care este citat.cum pot proceda?multumesc (vezi toată discuția)