avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... proces divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

proces divort

buna,as vrea sa stiu daca pot sa schimb martorul pe motiv ca va fi plecat din tara la data la care este citat.cum pot proceda?multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 11:56, 17 Octombrie 2010
Daca faceti dovada ca e plecat din tara, solicitati instantei de
judecata sa dispuna inlocuirea acestui martor.
Instanta trebuie sa incuviinteze inlocuirea martorului si pentru aceasta trebuia sa probati motivul temeinic pentru care nu se poate prezenta.Oricum la termenul la care trebuia sa fie audiat martorul initial sa nu va prezentati direct cu martorul nou intrucit s-ar putea ca nu fie admisa cererea.Daca partea adversa nu se opune, puteti solicita inlocuirea si eventual si administrarea probei direct.
Inlocuirea martorilor nu se va incuviinta decat in caz de moarte, disparitie sau motive bine intemeiate.
Astfel, veti putea obtine inlocuirea martorului numai in masura in care veti dovedi cu inscrisuri faptul ca martorul propus nu este in tara la termenul fixat pentru audiere, iar in cazul admiterii cererii sa aveti pregatita nota de sedinta in care veti mentiona numele si adresa noului martor pe care il propuneti si cel mai bine ar fi sa fiti insotit/a la acel termen de acest nou martor, ca in cazul admiterii cererii sa-l puteti audia imediat pentru ca instanta sa nu fie nevoita sa acorde un nou termen in vederea citarii acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inlocuire martor in cadrul unui proces civil anonim99 anonim99 Buna ziua, Va rog sa-mi dati un sfat, privind urmatoarea situatie : - intr-un [b]proces civil[/b] privind niste [b]imobile[/b], reclamantul se ... (vezi toată discuția)
Pot fi audiati alti martori? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Sunt parat intr-un proces de reincredintare minor. In urma cu doua termene instanta a cerut sa lasam la dosar lista cu martorii.Am lasat-o atunci,urmatorul ... (vezi toată discuția)
Martor proces tiberiucezar tiberiucezar Buna Ziua, Se pot schimba martorii intr-un proces? Doresc sa stiu daca se poate schimba un martor intr-un proces ( divort) fara ca acesta sa fie respins ... (vezi toată discuția)