avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot fi audiati alti martori?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot fi audiati alti martori?

Sunt parat intr-un proces de reincredintare minor. In urma cu doua termene instanta a cerut sa lasam la dosar lista cu martorii.Am lasat-o atunci,urmatorul termen s-a nimerit in protest,iar martorii mei,amandoi au plecat intre timp din tara. La termenul imediat urmator ,pot sa aduc alti doi martori,desi acestia nu sunt pe o lista la dosar?Ii va audia instanta?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 08:43, 26 Octombrie 2009
trebuie sa aduceti la cunostinta instantei faptul ca martorii intre timp au plecat din tara .
dvs puteti sa propuneti instantei alti martori, dupa ce insdtanta ii incuvinteaza si ii citeaza vor fi audiati.
Deci nu ma pot duce direct cu ei la tribunal?Trebuie citati in prealabil?
Puteti merge si direct cu dansii .Cand se ia dosarul invedereati instantei faptul ca martorii solicitati au plecat din tara si cereti inlocuirea acestora cu cei doi aratand instantei ca i-ati si adus , tocmai pentru a nu impiedica cursul normal al procesului . Dupa ce vi-i incuviinteaza , in conditiile in care si martorii reclamantei sunt prezenti , pot fi audiati in acea sedinta .
Dupa stabilirea identitatii martorilor ,instanta de judecata poate dispune incuviintarea probei testimoniale, avand in vedere ca ceilalti au parasit tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces divort clau11 clau11 buna,as vrea sa stiu daca pot sa schimb martorul pe motiv ca va fi plecat din tara la data la care este citat.cum pot proceda?multumesc (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala wwalentin wwalentin Buna ziua, As dori raspuns la problema urmatoare: am facut contestatie impotriva unui PV de contraventie emis de Politie ,iar la primul termen (infatisare) ... (vezi toată discuția)
Va putea fi delegat în instanță ? oanaportar oanaportar Bună ziua ! La data de 14.10.2019 va fi primul termen de judecată la un proces în care este vorba despre o Contestație a unui ofertant nemulțumit ... (vezi toată discuția)