avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... martor proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

martor proces

Buna Ziua,

Se pot schimba martorii intr-un proces?

Doresc sa stiu daca se poate schimba un martor intr-un proces ( divort) fara ca acesta sa fie respins de partea adversa, adica sa fie respins noul martor ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 16:26, 5 Ianuarie 2011
orice martor se pune in discutia partilor deci exista aceasta posibilitate. depinde si de motivarea propunerii lui ca martor astfel incit instanta sa il admita chiar impotriva opozitiei facute de adversar.
Deci nu exista o posibilitate de aschimba un martor fara ca partea adversa sa aiba posibilitatea de a-l refuza?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2011
tiberiucezar, utilizator
nu
Inlocuirea martorilor, daca acestia au fost propusi si deja incuviintati de instanta se poate face numai in conditiile expres prevazute de art 186 c.proc.civ.
Cu alte cuvinte, partea advresa se poate opune inlocuirii unui martor al dvs. daca nu veti face dovada unor motive intemeiate asa cum prevede textul de lege.
Art.186 - Când instanta a încuviintat dovada cu martori, ea va dispune ascultarea acelora care au fost propusi prin cerere si întâmpinare.
În cazurile prevazute de art. 138 pct. 2 si 4, lista martorilor se va depune, sub pedeapsa decaderii, în termen de 5 zile de la încuviintare.
Înlocuirea martorilor nu se va încuviinta decât în caz de moarte, disparitie sau motive bine întemeiate, în care caz lista se va depune în termenul si sub pedeapsa mai sus-aratate.
Decaderea din dovada cu martori pentru neîndeplinirea obligatiilor prevazute de art. 170 se acopera daca acestia se înfatiseaza la termenul fixat pentru ascultarea lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prezentare martor proces civil Lungu Constantin Lungu Constantin va rog ce articol din lege pot sa invoc pentru prezentarea unui martor in proces civil ? (vezi toată discuția)
Martori la divort sperantagabi sperantagabi daca mi sa cerut sa depun adresa martorilor in cinci zile de la primul termen , si din diferite motivel ca nu prea gasesti oameni care sa se complice in ... (vezi toată discuția)
Decadere din termen leusan leusan In cazul in care uneia din partile aflate in proces este intrebatade de catre judecator (ambele parti fiind prezente si asistate,reprezentate de aparator) ... (vezi toată discuția)