avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... martori la divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

martori la divort

daca mi sa cerut sa depun adresa martorilor in cinci zile de la primul termen , si din diferite motivel ca nu prea gasesti oameni care sa se complice in situati delicate cum ar fi divortul nam avut cum sa le depun adresele ,ma pot prezenta la urmatorul termen cu martori fara sa fi citati martori , imi sunt luti in considerare ,Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 21:51, 2 Octombrie 2011
Nu. Daca este primul termen va recomand sa solicitati amanare pentru pregatirea apararii.
In mod normal ati fi decazuta di aceasta proba, dv solicitati proba cu martori fara s stiti cine va fi audiat ..... in mod exceptional vor putea fi audiati, pe propria lor raspundere, insa pentru desfacerea casatoriei nu este nevoie de martori.
Sigur ca se poate, insa daca nu vin nu mai puteti sa va folositi de proba cerand un alt termen.

"Art. 186. - Când instanţa a încuviinţat dovada cu martori, ea va dispune ascultarea acelora care au fost propuşi prin cerere şi întâmpinare.
În cazurile prevăzute de art. 138 pct. 2 şi 4, lista martorilor se va depune, sub pedeapsa decăderii, în termen de 5 zile de la încuviinţare.
Înlocuirea martorilor nu se va încuviinţa decât în caz de moarte, dispariţie sau motive bine întemeiate, în care caz, lista se va depune în termenul şi sub pedeapsa mai sus-arătate.
Decăderea din dovada cu martori pentru neîndeplinirea obligaţiilor prevăzute de art. 170 se acoperă dacă aceştia se înfăţişează la termenul fixat pentru ascultarea lor."
sperantagabi a scris:

ma pot prezenta la urmatorul termen cu martori fara sa fi citati martori , imi sunt luti in considerare

Da. Daca nu depuneti lista, va puteti prezenta direct cu ei. Vor fi luati in considerare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decadere din termen leusan leusan In cazul in care uneia din partile aflate in proces este intrebatade de catre judecator (ambele parti fiind prezente si asistate,reprezentate de aparator) ... (vezi toată discuția)
Prezentare martor proces civil Lungu Constantin Lungu Constantin va rog ce articol din lege pot sa invoc pentru prezentarea unui martor in proces civil ? (vezi toată discuția)
Martor proces tiberiucezar tiberiucezar Buna Ziua, Se pot schimba martorii intr-un proces? Doresc sa stiu daca se poate schimba un martor intr-un proces ( divort) fara ca acesta sa fie respins ... (vezi toată discuția)