avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... prezentare martor proces civil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

prezentare martor proces civil

va rog ce articol din lege pot sa invoc pentru prezentarea unui martor in proces civil ?
Cel mai recent răspuns: Lungu Constantin , utilizator 19:52, 17 Noiembrie 2012
Trebuie sa solicitati proba cu martori la termenul de propunere probe si instanta va admite sau nu proba, in functie de obiectul dosarului.
in baza carui articol ?
Art. 112 C.proc.civ.
Cererea de chemare in judecata va cuprinde:
...........
5. aratarea dovezilor pe care se sprijina fiecare capat de cerere. ......Cand reclamantul voieste sa-si dovedeasca cererea sau vreunul din capetele cererii sale, prin interogatorul sau juramantul paratului, va cere infatisarea in persoana a acestuia. Cand se va cere dovada cu martori, se va arata numele si locuinta martorilor;
.....

Art. 186 C.proc.civ.
Cand instanta a incuviintat dovada cu martori, ea va dispune ascultarea acelora care au fost propusi prin cerere si intampinare. In cazurile prevazute de art. 138 pct. 2 si 4, lista martorilor se va depune, sub pedeapsa decaderii, in termen de 5 zile de la incuviintare. Inlocuirea martorilor nu se va incuviinta decat in caz de moarte, disparitie sau motive bine intemeiate, in care caz, lista se va depune in termenul si sub pedeapsa mai sus-aratate. Decaderea din dovada cu martori pentru neindeplinirea obligatiilor prevazute de art. 170 se acopera daca acestia se infatiseaza la termenul sorocit pentru ascultarea lor.
va multumesc frumos pentru ajutor si pentru raspunsul dv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decadere din termen leusan leusan In cazul in care uneia din partile aflate in proces este intrebatade de catre judecator (ambele parti fiind prezente si asistate,reprezentate de aparator) ... (vezi toată discuția)
Martor proces tiberiucezar tiberiucezar Buna Ziua, Se pot schimba martorii intr-un proces? Doresc sa stiu daca se poate schimba un martor intr-un proces ( divort) fara ca acesta sa fie respins ... (vezi toată discuția)
Martori la divort sperantagabi sperantagabi daca mi sa cerut sa depun adresa martorilor in cinci zile de la primul termen , si din diferite motivel ca nu prea gasesti oameni care sa se complice in ... (vezi toată discuția)