avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Societate suspendata
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Societate suspendata

Buna ziua,
Am o societate care a avut activitatea suspendata in perioada iulie 2010-iulie 2013. In luna iulie 2013 nu a mers la ONRC sa activeze societatea si nici sa o lichideze. Nici ONRC nu a intreprins vreo masura impotriva societatii. In luna octombrie a depus la ONRC solicitare de activare si lichidare. Conform norme L571/2003 "ART. 112^2 pct 5. Persoanele juridice române pentru care perioada de inactivitate temporară/nedesfăşurare a activităţii încetează în cursul anului aplică sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderilor, pentru anul respectiv, începând cu trimestrul în care încetează perioada de inactivitate temporară/nedesfăşurare a activităţii." practic la incetarea perioadei de suspendare iulie 2013, SRL-ul trebuia sa treaca la impozit pe venitul micro, daca se reactiva intrucat la acel moment nu s-a depus hotararea privind lichidarea.
In perioada iulie-octombrie ce statut a avut societatea? Pot trece la impozit venit micro incepand cu iulie, chiar daca nu au fost depuse documentele de reactivare sau raman pe impozit profit?
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 10 Noiembrie 2013
Coman M Marius Catalin-Expert Contabil, Contabil

Alte discuții în legătură

Firma suspendata-impozit venit Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Nu imi este clar la firmele cu activitate suspendata-incepand cu 01.02.2013 trec la impozit venit 3%? (vezi toată discuția)
Vector fiscal irinuka2005 irinuka2005 Buna ziua Ma puteti ajuta cu un raspuns la urmatoarea problema?O firma infiintata in ianuarie 2013 ca si platitoare impozit profit....avea obligativitatea ... (vezi toată discuția)
Reactivare microintreprindere bebizoro bebizoro Buna ziua, Detin o firma la care activitatea a fost suspendata pe o perioada de 3 ani. Aceasta nu a fost platitoare de TVA. La reactivarea firmei sa extins ... (vezi toată discuția)