avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina achizitionata in leasing declarata furata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina achizitionata in leasing declarata furata

Buna ziua,

Am o mare problema si sper ca imi puteti da un sfat. Pe scurt, in Decembrie 2009 tatal meu vitreg a achizitionat in leasing pe numele lui un Chevrolet Aveo pentru mine. Eu lucrez in Italia si dupa ce mi-a facut o procura valabila un an am luat masina cu mine in Italia. Din 2011 dupa o serie de probleme financiare in familie nu am mai avut bani sa platim ratele. Am comunicat firmei de leasing adresa in Italia unde se afla masina, iar ei ne-au comunicat ca e obligatia noastra sa o aducem in Romania. Eu nu am posibilitatea de a aduce masina. Astazi m-a sunat tatal meu si m-a informat ca a predat firmei de leasing cheile si toate actele pe care le mai avea, si tot astazi am intrat pe situl politiei romane si am constatat ca masina e declarata furata.
Doresc sa stiu in situatia de fata eu ce risc, masina nu am mai folosit-o de mai bine de un an, nu are nici asigurare si in momentul de fata este parcata in fata casei unde locuiesc (aceeasi adresa care am comunicat-o si celor de la compania de leasing).
Risc dosar penal in cazul in care nu o aduc in Romania? Cum ar trebuii sa procedez?

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 07:51, 11 Noiembrie 2013
Daca firma de leasing a declarat masina furata este posibil sa aveti probleme cand veti aduce masina in tara.
Pentru a evita probleme viitoare la vama ar fi bine sa anuntati politia ca masina nu este furata si situatia vehiculului. In mod normal daca nu ati mai putut plati ratele la leasing aceasta trebuia restituita firmei de leasing in conditiile prevazute in contractul de leasing.
Aceasta era obligatia persoanei pe numele caruia a fost incheita contractul de leasing.
Declararea in fals a furtului unui vehicul se poate considera infractiune.
Va multumesc mult de tot pentru raspuns. Daca imi permiteti inca o intrebare, credeti ca este o idee buna sa contactez firma de leasing si sa incerc sa ajung cu ei la o intelegere, in vederea aducerii masinii in tara? sau cel mai indicat ar fii sa ma adresez direct politiei?
Firma de leasing nu va fi interesat sa va ajute sa aduceti masina in tara. Contactati firma si clarificati aspectele pentru care au declarat masina furata. Daca nu va intelegeti contactati politia si lamuriti situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract leasing + taxa vamala, accize, comision vamal si dobanzi MrBFB MrBFB Buna, Am cumparat o masina(Toyota) in leasing prin Unicredit Leasing in 2006 mai precis 1.12.2006 si am lasat taxa reziduala in ultima factura. Cand am ... (vezi toată discuția)
Situatie complicata cu un automobil. am nevoie de 4 sfaturi. multumesc elyas elyas Buna ziua. Imi puteti oferi va rog cateva pareri despre urmatoarea situatie? O masina a fost adusa in Romania in ianuarie 2010. Masina a fost ... (vezi toată discuția)
Obligat sa platesc???? sherezhada88e sherezhada88e Buna ziua, am si eu o intrebare, in cazul unei masini furate daca nu s-a mai platit leasingul la ea de cand a fost furata (mai 2009) pana in prezent si nu sa ... (vezi toată discuția)