Numele meu este Vlad Virginia si as vrea sa va cer parerea daca se poate referitoare la un caz din familie.
Tatal meu care in urma cu 7 luni a mutat masina 5 metri el find sub influenta alcoolului.A fost dus de politie la IML si i-a iesit o alcoolemie de 0.78 in sange si i s-a intocmit dosar penal si i-a fost ridicat permisul de conducere.
In luna octombrie a avut prima infatisare la Judecatorie ,iar doamna avocat a cerut amanarea cazului pt a putea citi dosarul.
In urma cu o saptama Judecatoria Sectorului 5 l-a condamnat la 1 an inchisoare cu suspendare si anularea permisului timp de un an .Are la dispozitie 10 zile pt a face recurs.
As vrea sa aflu daca se poate parerea dumneavostra cu privire la acest caz si daca se poate obtine o pedeapsa mai mica.
Aceasta este hotararea luata de Judecatorie
Solutia pe scurt: În baza art. 87 alin.1 din OUG195/2002 cu aplicarea art.320 ind.1 alin. 7 C.p.p. condamnă pe inculpatul Vlad Ionel la pedeapsa de 8 luni închisoare. În temeiul art. 71 C.pen., aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a teza a II-a şi lit. b C.pen., pe durata executării pedepsei principale. În temeiul art. 81-82 C. pen., suspendă condiţionat executarea pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani şi 8 luni închisoare În baza art. 71 alin.5 C.p. suspendă pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei principale, executarea pedepselor accesorii. În temeiul art. 359 C.proc.pen., atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor comiterii unei noi infracţiuni intenţionate în cursul termenului de încercare prevăzute de art.83 C.pen. În temeiul art.191 C.proc.pen., obligă inculpatul la plata sumei de 200 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de recurs, în termen de 10 zile de la pronunţare pentru procuror şi inculpat.
Pentru o alcoolemie de 0,78g/l alcool pur in sange trebuie aplicata o sanctiune contraventionala (amenda si suspendarea dreptului de a conduce autovehicule). Daca valoarea alcoolemiei este cea reala si este cea obtinuta in urma analizei sangelui (nu in aerul expirat) se impune declararea recursului pentru ca sa se aplice sanctiunea corecta.
Sunt situatii, cand intre momentul depistarii si momentul prelevarii a trecut o perioada mare de timp, iar in urma calculului retroactiv rezulta o valoare superioara limitei legale si astfel se trimite dosarul in instanta.
Sunt situatii, cand intre momentul depistarii si momentul prelevarii a trecut o perioada mare de timp, iar in urma calculului retroactiv rezulta o valoare superioara limitei legale si astfel se trimite dosarul in instanta.
ok.. se trimite dosarul pe baza calcului retroactiv dar instanta de ce tine cont?