avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutor somaj?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutor somaj?

Buna dimineata!
Am o situatie "ciudata" impreuna cu mai multi colegi.Lucram la o firma care a intrat in insolventa recent. Acelas proprietar de firma continua activitatea sub un alt nume de firma.Noi angajatii a trebiut sa demisionam ,dar am si fost angajati la noua firma ,fara intrerupere de activitate. Dar, de la AJOF am primit o suma fiind numit ajutor de somaj.Iar acum patronul vrea sa retina din salariile noastre suma aceea care defapt nu ei ne-au dat.
Ce e de facut? Aveam noi dreptul la ajutor din partea AJOF ului? Au dreptul sa retina angajatorii aceasta suma? pt ca situatia nu noi am creat_o.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:02, 11 Noiembrie 2013
Nu are cum sa retina angajatorul acel ajutor de somaj primit de la AJOFM.

Dvs sunteti in somaj sau lucrati in continuare?
Lucrez in continuare, aceasi activitate aceasi firma , sub alt nume de firma. ca si toti colegii mei ,defapt.
Atunci despre ce ajutor este vorba?

Asta ne intrebam si noi, banii au venit prin posta,nu stim ce a raporta sefii la Fortele de munca.Noi am lucrat fara intrerupere, doar ca am demisionat intr-o zi de la firma X si am fost angajati a doua zi la firma Y.
Puteti depune, in acest sens, o sesizare la ANOFM, email : anofm@anofm.ro

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj costicul costicul O prietena a lucrat la o firma din data de 03.11.2010 -11.03.2011 cu norma intreaga iar din 12.03.2011-01.10.2013 cu jumatate de norma. Beneficiaza de somaj? ... (vezi toată discuția)
Intrare in somaj alinahedean alinahedean buna....in ultimele 4 luni am fost angajata fictiv la o firma(adica mi-am platit eu darile si defapt nu am lucrat), iar acuma vreau sa intru in ... (vezi toată discuția)
Demisie Dana Dav Dana Dav Suntem cativa angajati tesa intr-o firma, iar incepand cu luna august 2010 angajatorul ne obliga sa trecem la 4 ore(modificand C.I.M). Va rog sa ne ... (vezi toată discuția)