avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Licitatie primarie
Discuție deschisă în Executare silită

Licitatie primarie

Pentru neplata impozitului, o proprietate a fost scoasa la licitatie cu pretul de 60.000lei, la licitatie nu s-a prezentat nimeni. Ulterior a fost scoasa cu -25% din 60.000 mii lei, nimeni nu s-a prezentat. La a 3 a licitatie suma a fost de 30.000 ( - 50 % din pret )mii lei, si de aceasta data nimeni nu s-a prezentat. Va rog sa mi spuneti la ce suma s-ar scoate la licitatie a-4-a oara.
Cel mai recent răspuns: clautugui , utilizator 12:51, 12 Noiembrie 2013
Art. 845 alin. 8 si 9 C.proc.civ. - (8)In cazul in care nu este oferit nici pretul la care imobilul a fost evaluat, vanzarea se va amana la un alt termen, de cel mult 30 de zile, pentru care se va face o noua publicatie, in conditiile art. 838, La acest termen, licitatia va incepe de la pretul de 75% din pretul de pornire al primei licitatii. Daca nu se obtine pretul de incepere a licitatiei si exista cel putin 2 licitatori, la acelasi termen, bunul va fi vandut la cei mai mare pret oferit, dar nu mai putin de 30% din pretul de pornire al primei licitatii. Vanzarea se va putea face chiar daca se prezinta o singura persoana care ofera pretul de la care incepe licitatia. In continutul publicatiei de vanzare intocmite pentru cel de-al doilea termen vor fi inserate, sub sanctiunea nulitatii, toate aceste mentiuni privind modul de stabilire a pretului de adjudecare a imobilului la al doilea termen.
(9)Daca nici la a doua licitatie imobilul nu a fost adjudecat, la cererea creditorului, executorul judecatoresc va putea stabili o noua licitatie, in conditiile prevazute la alin. (8). La termenul stabilit la alin. (8), licitatia va incepe de la pretul de 50% din pretul de pornire al primei licitatii. Daca nu se obtine acest pret si exista cel putin 2 licitatori, bunul va fi vandut, la acest termen, la cel mai mare pret oferit, chiar daca acesta din urma este mai mic decat valoarea creantei ori a garantiei. Vanzarea se va putea face chiar daca se prezinta o singura persoana care ofera pretul de pornire al acestei licitatii. In continutul publicatiei de vanzare intocmite pentru cel de-al treilea termen vor fi inserate, sub sanctiunea nulitatii, toate aceste mentiuni privind modul de stabilire a pretului de adjudecare a imobilului la al treilea termen.

In consecinta, daca se prezinta 2 licitatori, se vinde la cel mai mare pret oferit, daca se prezinta doar unul, va trebui sa ofere pretul de pornire (50%).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretarea art. 845 alin. (8) și (9) Robert Andrei 07 Robert Andrei 07 Bună ziua, Am o întrebare legată de interpretarea Art. 845 alin. (8) și (9) din Codul de Procedură Civilă: 8) În cazul în care nu este oferit nici ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea creditorului de a impune un preț minim de adjudecare ContSters95306 ContSters95306 Poate creditorul impune ca vânzarea la licitație a unui imobil urmărit silit să nu se facă sub un anumit preț ? De exemplu, o bancă specifică în ... (vezi toată discuția)
Participare la licitatie executare silita Romeo Valentin Romeo Valentin Buna ziua Am calitatea de creditor, daca solicit a se vinde la licitatie prin executere silita un imobil, pot participa la licitatie ?\\ Daca cei care ... (vezi toată discuția)