avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal, ce urmeaza?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal, ce urmeaza?

buna. daca ti se face dosar penal pt conducere masina cu nr rosii expirate si false care sunt urmarile? ce urmeaza? se ajunge in tribunal? se da amenda? mersi
Suspendarea conditionata a executarii pedepsei

Institutie de drept penal, consta in suspendarea executarii pedepsei,
luata de instanta de judecata, pe o anumita durata, daca sunt intrunite conditiile prevazute de lege: pedeapsa aplicata este inchisoarea de cel mult 2 ani sau amenda, infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa inchisorii mai mare de 6 luni ( cu unele exceptii), se apreciaza ca scopul pedepsei poate fi atins chiar fara executarea acesteia.


Durata suspendarii conditionate constituie termen de incercare pentru condamnat si se compune din cuantumul pedepsei inchisorii aplicate, la care se adauga un interval de 2 ani ( 1an in cazul pedepsei cu amenda).


Termenul curge de la data cand hotararea de suspendare a ramas definitiva.


Revocarea masurii suspendarii conditionate poate fi luata, tot de instanta de judecata, daca cel condamnat a savarsit din nou o infractiune, in termenul de incercare, sau acesta nu si-a indeplinit, in acelasi termen, obligatiile civile stabilite prin hotararea de condamnare.


De asemenea, in conditiile prevazute de lege, masura suspendarii conditionate poate fi anulata.


Daca in termenul de incercare, cel condamnat nu a savarsit din nou o infractiune si nici nu s-a pronuntat revocarea suspendarii, acesta este reabilitat de drept.


Cererea de revocare in cazul neexecutarii obligatiilor civile poate fi formulata de partea interesata si de procuror si se depune la instanta competenta.


Cererea va cuprinde date cu privire la petitionar, calitatea procesuala, dosarul penal si hotararea prin care inculpatul a fost obligat la despagubiri civile, motivele in fapt si in drept ale cererii, probele in sustinere, data depunerii, si semnatura.

Permisul poate fi redobandit in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.
si se face inchisoare sau se poate da pedeapsa cu suspendare?
Executarea pedeapsei poate fi suspendata conditionat daca indepliniti conditiile cerute de lege.
am inteles ca s-au intocmit 2 dosare pt masina neinmatriculata si conducere cu nr false,
din experienta dumneavoastra se poate primi 2 ani? am inteles ca daca primeste cel mult 2 ani sau amenda si daca nu a comis alte infractiuni atunci se da pedeapsa cu suspendare.
pt conducere cu nr false rosii si expirate in noul cod penal sunt ceva modificari?

Alte discuții în legătură

Numere provizorii expirate amigobz amigobz Bună seara.Întrebarea mea este despre circulaţia pe un drum public al unui vehicol cu numere provizorii expirate după noul cod penal. Vă mulţumesc. (vezi toată discuția)
Numere rosii expirate si noul cod penal oltul oltul cu ce s epedepseste punerea in circulatie a unui autovehicul neinmatriculat si cu nr false conform noul cod penal? (vezi toată discuția)
Conducere scuter fara permis hany_2220 hany_2220 buna ziua.am condus un scuter fara permis de conducere si neinmatriculata ,ghinionul meu a fost sa ma aleg cu un dosar penal .as vrea sa stiu ce se poate ... (vezi toată discuția)