Buna ziua!
Inainte de a naste am fost angajata in invatamant, dar am avut contractul de munca pe o perioada determinata. In august 2014 mi se termina concediul pentru cresterea copilului si vreau sa stiu daca pot intra in somaj, deoarece pe postul din invatamant nu cred ca ma mai pot intoarce,
Pentru a putea beneficia de indemnizatie de somaj dupa terminarea concediului de crestere copil (CCC) trebuie sa va inregistrati la Agentia de Somaj in termen de maximum 12 luni de la data incetarii contractului individual de munca (CIM).
Din Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurãrilor pentru şomaj şi stimularea ocupãrii forţei de muncã Art. 38.
(1) Indemnizaţia de şomaj se acordã persoanelor prevãzute la art. 17, la cerere, dupã caz, de la data:
a) încetãrii raporturilor de muncã;
..... (2) Indemnizatia de somaj se acorda de la data prevazuta la alin. (1), daca cererea este inregistrata la agentia pentru ocuparea fortei de munca in termen de 10 de zile de la aceasta data.
(3) Daca cererea este inregistrata dupa expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data prevazuta la alin. (1), indemnizatia de somaj se acorda incepand cu data inregistrarii cererii.
(4) Termenul de maximum 12 luni prevãzut la alin. (3) este termen de decãdere din drepturi.
Asadar, ultima zi in care puteati sa mai depuneti actele pentru somaj a fost 31.08.2013.
Somaj
chiritoiubianca
Buna seara, momentan sunt in concediu de crestere a copilului. Am fost angajata pe perioada determinata si dupa 2 luni dupa ce am intrat in concediu de ... (vezi toată discuția)