avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca pe perioada determinata si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca pe perioada determinata si concediul de crestere a copilului

Buna ziua!In 2009 m-am angajat ca suplinitor la o scoala si am semnat contract pe perioada determinata pana la 31.08.2010.In 1 aprilie 2010 am intrat in concediu prenatal si concediul de crestere a copilului se termina in 6 iunie 2012.Mai am dreptul la concediu platit pana la 1 septembrie 2012 si ma mai pot intoarce la vechiul loc de munca?(daca in invatamant se fac angajari doar din 1 septembrie) sau pot beneficia de indemnizatie de somaj?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Nely25 , utilizator 07:52, 11 Mai 2012
Contractul dvs de munca a incetat de drept la data de 31.08.2010 ... prin urmare, avand in vedere prevederile legale in materie, nu mai exista posibilitatea de a va inscrie la somaj ... intrucat termenul maxim de inscriere la somaj este de 12 luni de la data incetarii raportului de munca ..

art.38 din Legea nr.76/2002:
......
(2) Indemnizatia de somaj se acorda de la data prevazuta la alin. (1), daca cererea este inregistrata la agentia pentru ocuparea fortei de munca in termen de 10 de zile de la aceasta data.

(3) Daca cererea este inregistrata dupa expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data prevazuta la alin. (1), indemnizatia de somaj se acorda incepand cu data inregistrarii cererii.

(4) Termenul de maximum 12 luni prevãzut la alin. (3) este termen de decãdere din drepturi.
Multumesc mult pentru mesaj.Daca nu pot beneficia de somaj,atunci 3 luni,pana la 1 septembrie nu voi avea nici un venit?Pierd si vechimea in invatamant?Nu mai am posibilitatea sa ma intorc la vechiul loc de munca daca am fost suplinitor un an si nu titular al postului?Va rog sa ma lamuriti deoarece sunt foarte multe persoane in situatia mea care asteapta la randul lor un mesaj de la mine.
Ultima modificare: Vineri, 11 Mai 2012
Nely25, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa concediu pentru cresterea copilului marin1981 marin1981 La data de 1 febr.2012 mi se incheie CIC.Inainte de a intra in CIC am fost profesor suplinitor si ca urmare contractul meu de munca a fost pe perioada ... (vezi toată discuția)
Intrarea in somaj din concediul pentru cresterea copilului valentina84 valentina84 Buna ziua! Inainte de a naste am fost angajata in invatamant, dar am avut contractul de munca pe o perioada determinata. In august 2014 mi ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu pentru cresterea copilului luizaghica luizaghica buna ziua, pe data de 12 mai 2012 termin concediul de crestere a copilului si as vrea sa siu daca pot beneficia de somaj, mentionez ca sunt profesor suplinitor ... (vezi toată discuția)