avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Probleme medicale - drept de conducere auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Probleme medicale - drept de conducere auto

Am o ruda care are probleme cardiace(hipertensiv sub tratament) si neurologice (accident vascular cerebral usor) si care conduce in continuare autoturismul. Aceasta imi transporta in mod ocazional copilul minor si sotia. Sunt ingrijorat de siguranta familiei mele din acest motiv.
Catre cine trebuie sa adresez o sesizare pentru a semnala acesta situatie?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:04, 11 Noiembrie 2013
Avand in vedere ca problemele medicale de care amintiti nu cad sub incidenta ordonantei 195 va puteti adresa Sfantului Duh.
1-Daca apreciati ca persoana nu mai intruneste conditiile legale iar starea medicala a acesteia nu se incadreaza in limitele prevazute de dispozitiile legale si nu mai asigura conducerea in siguranta si securitate pe drumurile publice,varianta numarul 1 ,renuntati la serviciile respectivei persoane
2-Avand in vedere ca in actualu topic ati precizat statutul conducatorului auto-fata de topicul anterior deschis cu subiect identicwww.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2013
ynocentta, utilizator
Va multumesc pentru raspuns. O sa caut adresa de contact a Sfantului Duh. :) :o)
Din pacate, este o situatie cu care ma confrunt si ingrijorarea mea este una reala. Nu pot dialoga cu aceasta ruda la modul civilizat. I-am facut cunoscuta preocuparea mea dar fara niciun rezultat favorabil. Sunt direct responsabil in fata legii de sanatatea copilului meu, asta fara a nesocoti preocuparea mea reala in a elimina acest factor de risc in ceea ce-l priveste.
Orice sfat menit sa ma ajute sa abordez (poate diferit) aceasta situatie mi-ar fi de folos.
Repet, dialogul direct este imposibil, in mod civilizat vreau sa spun.

Multumesc frumos!
Il "atentionati" ca intre rude sa renunte sa va transporte copilul si sotia cu argumentul ca veti instiinta organele de politie cu privire la starea sa de sanatate si la eventualitatea anularii permisului de conducere.
Il veti avea dusman apoi dar cel putin veti avea familia intreaga.
Multumesc "cyan" ! A fost prima optiune. Nu a functionat! :(

Alte discuții în legătură

Unde reclam incapacitatea medicala de conducere auto? cornelyu cornelyu Cunosc o persoana care are probleme cardiace(hipertensiv sub tratament) si neurologice (accident vascular usor) si care conduce in continuare autoturismul, ... (vezi toată discuția)
Procedura legala pentru a fi alaturi de fetita mea chitaru chitaru Buna seara, Va rog sa ne ajutati in legatura cu o problema a fratelului meu. Este casatorit dar s-a despartit de sotia sa adica a parasit domiciulul.Din ... (vezi toată discuția)
Despagubire persoana afectata in accident 82RYA 82RYA Buna seara, As avea nevoie de o lamurire si un raspuns in acelasi timp. Mama mea, in varsta de 65 ani, se afla intr-o masina care, in urma unui derapaj pe ... (vezi toată discuția)