avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Probleme medicale - drept de conducere auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Probleme medicale - drept de conducere auto

Am o ruda care are probleme cardiace(hipertensiv sub tratament) si neurologice (accident vascular cerebral usor) si care conduce in continuare autoturismul. Aceasta imi transporta in mod ocazional copilul minor si sotia. Sunt ingrijorat de siguranta familiei mele din acest motiv.
Catre cine trebuie sa adresez o sesizare pentru a semnala acesta situatie?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:04, 11 Noiembrie 2013
Discutati cu sotia sa nu mai accepte serviciile acestui conducator auto, cred ca e mai simplu nu? De copil nu se poate pune problema pentru ca in cazul lui ambii parinti decid cu privire la sanatatea, educatia si altele ce decurg din exercitarea autoritatii parintesti.
Pe de alta parte dumneavoastra doriti sa privati un om de dreptul de a mai conduce doar pe presupuneri. Subiectul unui accident vascular poate fi orice persoana fizica la orice varsta.
F11 a scris:

Discutati cu sotia sa nu mai accepte serviciile acestui conducator auto, cred ca e mai simplu nu? De copil nu se poate pune problema pentru ca in cazul lui ambii parinti decid cu privire la sanatatea, educatia si altele ce decurg din exercitarea autoritatii parintesti.
Pe de alta parte dumneavoastra doriti sa privati un om de dreptul de a mai conduce doar pe presupuneri. Subiectul unui accident vascular poate fi orice persoana fizica la orice varsta.

Nu, nu este mai simplu deoarece sotia nu constientizeaza pe deplin gravitatea situatiei, chiar daca verbal este de acord cu mine. Asa cum am afirmat mai devreme, relatiile mele cu ruda respectiva nu sunt cele mai bune. Asta nu ma face sa-mi doresc sa privez pe cineva de un drept, daca acea persoana chiar are un drept legal in aceasta speta. Sunt ingrijorat si nu doresc sa fac nimanui niciun rau. Nu sunt genul care se panica de "drobul de sare" dar problemele medicale sunt reale.
Sunt la curent ca un accident vascular nu este singular in momentul in care acesta sa produs. E ca la cutremur, intotdeauna are cel putin o replica. Aceasta poate fi minora sau nu. Faptul ca este o persoana hipertensiva si trecuta bine de prima tinerete nu face decat sa-mi sporeasca ingrijorarea.
Doresc doar sa stiu ca am facut tot ce puteam face pentru a-mi proteja familia.

Multumesc!
In situatia in care relatiile cu respectiva persoana indeparteaza solutionarea amiabila,raman alte 2 variante posibile
Fie sensibilizati/determinati sotia sa constientizeze despre riscul permanent asumat prin apelarea la serviciile respectivei persoane ,fie puteti determina autoritatile in domeniu sa dispuna verioficari,in urma carora eventual sa fie restrictionat sau interzis persoanei in cauza sa poata detine permis conducere auto
Situatia delicata cu care precizati ca va confruntati,va determina sa hotarati varianta optima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde reclam incapacitatea medicala de conducere auto? cornelyu cornelyu Cunosc o persoana care are probleme cardiace(hipertensiv sub tratament) si neurologice (accident vascular usor) si care conduce in continuare autoturismul, ... (vezi toată discuția)
Procedura legala pentru a fi alaturi de fetita mea chitaru chitaru Buna seara, Va rog sa ne ajutati in legatura cu o problema a fratelului meu. Este casatorit dar s-a despartit de sotia sa adica a parasit domiciulul.Din ... (vezi toată discuția)
Despagubire persoana afectata in accident 82RYA 82RYA Buna seara, As avea nevoie de o lamurire si un raspuns in acelasi timp. Mama mea, in varsta de 65 ani, se afla intr-o masina care, in urma unui derapaj pe ... (vezi toată discuția)