Buna ziua!
Va sugerez sa-l indrumati pe fratele dumneavoastra spre un mediator. Stiu ca atitudinea de acum a fostei/actualei sotii si a familiei acesteia, pare un obstacol de netrecut, dar aceasta se poate imbunatatii daca cei implicati se aseaza la masa dialogului, un dialog real, nu certuri si reprosuri, deoarece pana la urma cei doi au un interes major comun, fetita. Cu siguranta amandoi parintii ii doresc binele acestui copil si nu doresc sa-l priveze de dragostea celuilalt parinte, doar ca cel mai adesea, uramarile unei despartiri/divort sunt si ruperea comunicarii civilizate, a dialogului, deosebit de necesar mai ales in situatia in care cei care s-au despartit/divortat au si copii. Avem memoria scurta :(, uitam ca atunci cand am facut acel copil, l-am facut pentru ca l-am dorit si persoana cu care l-am facut am considerat-o demna sa fie parinte alaturi de noi. Este posibil ca acesta sa nu fie parintele ideal, dar este parintele copilului nostru fiinca noi insine am facut acest lucru posibil.
De aceea, cred eu ca fratele dumneavoastra ar trebui sa incerce sa refaca dialogul cu fosta sotie si in acest caz, un mediator bun stie ce are de facut. Plus ca, in situatia in care vor ajunge la un acord, acordul de mediere poate fi incuviintat de instant de judecata la cererea partilor, astfel invoiala lor va avea si un caracter legal. Procedura este destul de rapida, atat in faza de mediere, cat si ulterior, de incuviintare a acordului de catre instant. Incercati, nu va costa nimic macar sa va informati, informarea si consilierea este gratuita.
Va doresc, sa va bucureti de nepotica in vacanta!:)