avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procedura legala pentru a fi alaturi de fetita mea
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procedura legala pentru a fi alaturi de fetita mea

Buna seara,
Va rog sa ne ajutati in legatura cu o problema a fratelului meu.
Este casatorit dar s-a despartit de sotia sa adica a parasit domiciulul.Din casatorie a rezultat o fetita,care fratele meu nu se poate bucura de fetita lui de 2 ani deoarece familia sotiei si sotia nu doreste sa o lasa cu tatal ei macar in vacante.Dorim sa o luam in luna august sa stea si cu noi familia de pe tata,si am dori sa ne indrumati cum sa procedam pe cale legala ca fetita sa stea macar o saptamana cu noi.
Astept cu interes raspunsurile dumneavoastra.
Stima.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 16:31, 15 Iulie 2011
Trebuie sa formulati cerere in instanta pentru stabilirea unui program de relatii personale cu minora. Din pacate, hotararea judecatoreasca nu va fi pronuntata pana in luna august.
Da,este complicata situatia...
Va trebui sa deschideti 2 procese dintre care 1 pe o procedura de urgenta.Nici pe procedura de urgenta nu cred ca veti termina procesul in august.
Ar fi indicat sa va angajati avocat deoarece desi totul pare simplu este destul de complicat...
Buna ziua!
Va sugerez sa-l indrumati pe fratele dumneavoastra spre un mediator. Stiu ca atitudinea de acum a fostei/actualei sotii si a familiei acesteia, pare un obstacol de netrecut, dar aceasta se poate imbunatatii daca cei implicati se aseaza la masa dialogului, un dialog real, nu certuri si reprosuri, deoarece pana la urma cei doi au un interes major comun, fetita. Cu siguranta amandoi parintii ii doresc binele acestui copil si nu doresc sa-l priveze de dragostea celuilalt parinte, doar ca cel mai adesea, uramarile unei despartiri/divort sunt si ruperea comunicarii civilizate, a dialogului, deosebit de necesar mai ales in situatia in care cei care s-au despartit/divortat au si copii. Avem memoria scurta :(, uitam ca atunci cand am facut acel copil, l-am facut pentru ca l-am dorit si persoana cu care l-am facut am considerat-o demna sa fie parinte alaturi de noi. Este posibil ca acesta sa nu fie parintele ideal, dar este parintele copilului nostru fiinca noi insine am facut acest lucru posibil.
De aceea, cred eu ca fratele dumneavoastra ar trebui sa incerce sa refaca dialogul cu fosta sotie si in acest caz, un mediator bun stie ce are de facut. Plus ca, in situatia in care vor ajunge la un acord, acordul de mediere poate fi incuviintat de instant de judecata la cererea partilor, astfel invoiala lor va avea si un caracter legal. Procedura este destul de rapida, atat in faza de mediere, cat si ulterior, de incuviintare a acordului de catre instant. Incercati, nu va costa nimic macar sa va informati, informarea si consilierea este gratuita.
Va doresc, sa va bucureti de nepotica in vacanta!:)
Va multumes din poata inima pentru raspunsurile voastre promte.Dar nu am inteles la ce va referiti cand folositi termenul de mediator este termen folosit pentru un avocat.?
Mediatorul este o persoana neutra care incearca sa aplaneze conflictul.
Pt fratele dvs. ar fi f bine daca ar rezolva problema prin buna intelegere.Cam aceasta ar fi finalitatea medierii.
Este singura sansa sa rezolvati ceva prin intelegere amiabila pt luna august.
Daca nu se poate va decide instanta.Atunci va trebui sa isi angazeze avocat ca sa obtina pe cale judecatoreasca recunoasterea drepturilor...

Alte discuții în legătură

Program vizita minor bennyone bennyone Am o hotaraire care nu este definitiva unde se stipuleaza un program de vizita ,dar cu toate acestea fosta sotie mi-a facut apel si nu vrea sa imi dea copilul ... (vezi toată discuția)
Modificare program vizitare in tari diferite mugurel77 mugurel77 buna,am si eu o intrebare.sunt divortat si fetita a fost incredintata mamei.intre timp am plecat amandoi din tara si ne-am stabilit in tari diferite.eu in ... (vezi toată discuția)
Medierea in cazul conflictelor de familie corinuta corinuta Am citit legea nr.192 din 2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator. La art.64-66 sunt specificate dispozitii speciale privind medierea in ... (vezi toată discuția)