avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartire casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartire casa

Buna ziua,eu impreuna cu sora si mama mea detinem o casa prin act de mostenitor avand tataL DECEDAT.Sora mea numai locuieste cu noi de 1 an de zile mutandu-se la sot.Acum vrea sa o despagubim pentru cota parte ce ii apartine din casa.Ne poate obliga in vreun fel sa-i dam bani sau sa vindem casa?Ne ameninta cu judecata si vreau sa stiu ce poate face in privinta asta

astept raspuns,VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:46, 12 Noiembrie 2013
Daca nu va intelegeti pt o suma pe care sa i-o dati pt cota ei, pregatiti-va pt proces, e dreptul ei sa ceara sa iasa din indiviziune, daca nu ii puteti plati sulta pt cota ei, casa se va vinde.
ne-am inteles pt o suma anume numai ca ea o vrea intr-un timp foaete scurt!deci poate vinde casa prin proces?cam cat dureaza procesul?
Procesul poate dura cel putin 1,5 ani, ( am intalnit si procese de peste 5 ani..) dar cel mai bine va aprecia asupra acestui lucru instanta potrivit noului cod de procedura civila.
Daca se finalizeaza prin tranzactie ori mediere se poate finaliza si sub un an.
MULTUMESC FRUMOS
da. dar trebuia sa faca proces pentru iesire din indiviziune.

Alte discuții în legătură

Mostenire buna ziua. in urma cu 7 ani am mostenit jumatate dintr-un apartament ... GavDana GavDana Buna ziua. In urma cu 7 ani am mostenit jumatate dintr-un apartament cu 4 camere. De atunci in apartament a locuit doar matusa mea care a mostenit cealalta ... (vezi toată discuția)
Proprietate de impartit intre 4 surori! Roxana Ana Roxana Ana Buna ziua! In urma decesului mamei mele,acum 2 ani,am mostenit casa parinteasca(tatal fiind decedat) impreuna cu celelalte 3 surori in cota egala,de 25 ... (vezi toată discuția)
Lesire din indiviziune monica dinescu monica dinescu acum 6 ani am facut un partaj in indiviziune cu fostul sot ,cu intelegerea verbala ca vindem si impartim banii...intre timp el s a razgandit si nu mai vrea sa ... (vezi toată discuția)