avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartire casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartire casa

Buna ziua,eu impreuna cu sora si mama mea detinem o casa prin act de mostenitor avand tataL DECEDAT.Sora mea numai locuieste cu noi de 1 an de zile mutandu-se la sot.Acum vrea sa o despagubim pentru cota parte ce ii apartine din casa.Ne poate obliga in vreun fel sa-i dam bani sau sa vindem casa?Ne ameninta cu judecata si vreau sa stiu ce poate face in privinta asta

astept raspuns,VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:46, 12 Noiembrie 2013
am primit de la ea o hartie semnata de un avocat ca ea vrea sa vanda cota ei parte daca vrem sa cumparam,daca nu sa eliberam imobilul pana pe 31.12.2013cpentru vanzare este correct asa ceva?
dar nu a venit din partea avocatului hartia ci de pe adresa ei
Pai sa si-o vanda cui vrea ca are acest drept , asta nu inseamna ca trebuie sa eliberati imobilul :), ignorati sau incercati sa vb cu dansa sa accepte sa ii platiti sulta in cateva luni si mergeti pt partaj la notar.
Convingeti-o ca perioada de gratie puteti obtine si in instanta mai e si faptul ca dureaza numai pana ii da termen la judecata cateva luni, asa ca nici in instanta nu ar obtine banii mai devreme, poate chiar mai tarziu si veti pierde fiacare bani pe taxe de timbru, avocat, expert etc.

Ultima modificare: Marți, 12 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire buna ziua. in urma cu 7 ani am mostenit jumatate dintr-un apartament ... GavDana GavDana Buna ziua. In urma cu 7 ani am mostenit jumatate dintr-un apartament cu 4 camere. De atunci in apartament a locuit doar matusa mea care a mostenit cealalta ... (vezi toată discuția)
Proprietate de impartit intre 4 surori! Roxana Ana Roxana Ana Buna ziua! In urma decesului mamei mele,acum 2 ani,am mostenit casa parinteasca(tatal fiind decedat) impreuna cu celelalte 3 surori in cota egala,de 25 ... (vezi toată discuția)
Lesire din indiviziune monica dinescu monica dinescu acum 6 ani am facut un partaj in indiviziune cu fostul sot ,cu intelegerea verbala ca vindem si impartim banii...intre timp el s a razgandit si nu mai vrea sa ... (vezi toată discuția)