avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reprezentare minor la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reprezentare minor la succesiune

Buna dimineata,
as dori sa aflu ce tip de cerere trebuie adresata instantei de tutela trebuie facuta in cazul in care unui minor ii decedeaza unul dintre parinti, dupa care acesta trebuie sa fie reprezentat in fata notarului pentru acceptarea succesiunii?
Mi-ar fi de mare ajutor un model de cerere.
Va multumesc anticipat.
Adresati va notarului competent in dezbaterea succesiunii . El va face demersurile necesare.
Corect, nu adresati instantei nicio cerere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj sau succesiune? DanaPuiu2006 DanaPuiu2006 Buna ziua. Trebuie sa va explic intai situatia: un prieten se afla in proces de divort, partaj si tutela copilului.Sotia decedeaza inainte de pronuntare. Ce ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu minor noul cod civil cristeagabriela cristeagabriela Buna ziua. Intrebarea mea este urmatoarea:cum dezbat succesiunea daca unul dintre mostenitori este minor iar celalalt mostenitor ,parintele supravietuitor, ... (vezi toată discuția)
Succesiune-mostenire ghergut ghergut Am o matusa ramasa vaduva dupa decesul unchiului de acum un an.Nu au avut copii. Unchiul a mai avut 8 frati in localitati diferite, din care traieste numai ... (vezi toată discuția)