avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Contributie CASS angajat nou
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Contributie CASS angajat nou

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema:
Societatea mea are sediul in Ilfov. Am 2 angajati, dintre care unul nou.
Primul angajat are domiciliul si medicul de familie in Ilfov si platesc la stat in contul trezoreriei Ilfov toate contributiile pentru el. Angajatul cel nou are domiciliul in Bucuresti sector 1 si medicul de familie in sector 4.
Intrebare:
1. Unde trebuie sa virez contributiile sale? In sectorul in care are medicul de familie sau in Bucuresti fara sector, trezoreria pt BASSF?
2. Ce trebuie mai exact sa virez pt el in Bucuresti? Numai CASS angajat si angajator sau si celelalte: CAS, Somaj,etc.
Va rog, scoateti-ma din aceasta dilema. N-am mai avut un asemenea caz si chiar nu stiu cu sa fac! Un contabil mi-a zis ca trebuie sa virez in trezoreria unde are domiciliul salariatul. Dar eu nu cred ca e asa.

Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 16:20, 11 Decembrie 2013
Nu pot sa cred ca exista astfel de contabili :))))
Societatea isi plateste contributiile acolo unde isi are sediul, dar exista declaratia 112 unde se specifica si casa de asigurari unde este arondat fiecare salariat. Mutarea banilor o face statul, in baza declaratiei 112. Pe cel din Bucuresti il declari in D112 ca e arondat la CAS_B si platesti tot la IF.
Multumesc!
Daca salariatul din Bucuresti nu depune o cerere la angajator ca doreste sa i se vireze contributia la sanatate la CASMB, se declara si pentru el tot la casa de sanatate Ilfov.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie cass angajat nou rebecavalentina rebecavalentina Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema: Societatea mea are sediul in Ilfov. Am 2 angajati, dintre care unul nou. Primul angajat are ... (vezi toată discuția)
Contributiile individuale la cass adak adak se vireaza in functie de contractul cu medicul de familie al fiecarui angajat? Adica, daca salariatul are medicul de familie in Bucuresti, iar sediul ... (vezi toată discuția)
Case de asigurari anairam_unid anairam_unid Vreau sa stiu daca firma este din bucuresti si am salariati asigurati la casmb ,opsnaj si angajati din ilfov declaratia de sanatate unde se va depune?La ... (vezi toată discuția)