As dori sa vand unul dintre imobilele detinute in proprietate impreuna cu sotia;
intrucat aceasta este bolnava de scleroza multipla are nevoie de un tratament costisitor.
Intrebare:
-este legal sa vand acest imobil avand in vedere acordul(notarial)al sotiei in conditiile discernamantului scazut al acesteia,?
acordul notarial ar trebui sa fie o procura in care se prevede expres acordul acesteia ca dvs sa o reprezentati in cazul unei vanzari. Daca aveti asa ceva, veti putea face vanzarea, cata vreme nu va mai verifica nimeni starea sotiei, nefiind de fata la vanzare. Problemele pot aparea daca exista persoane interesate sa desfiinteze actul, caz in care daca sotia dvs nu are discernamant vor putea sa o faca.
In acest din urma caz, cumparatorul v-ar putea acuza de inselaciune.
In concluzie, operatiunea nu este lipsita de rsicuri dar daca pretul este corect iar motivul este efectuarea unui tratament....atunci faceti actul.
Nu inteleg. Daca la vanzare sotia nu e prezenta ca sotul are procura si deci nu i se poate verifica starea, cand da procura sotului nu e prezenta nici atunci?
E aceeasi situatie.
Cred ca trebuie sa ne explicati ce inseamna discernamant scazut.
Ar fi necesar un examen IML si, in functie de rezultat, un curator special pentru tranzactie.
De ce l-ar acuza cumparatorul de inselaciune atata timp cat el are discernamantul de a cumpara sau nu la pretul oferit? Chiar nu vad legatura. Daca e de buna credinta actul ramane in picioare, deci nu e nicio inselaciune; daca e de rea-credinta actul se desfiinteaza din culpa lui, a cumparatorului, deci iar nu e inselaciune?!...
va explic cu placere daca nu intelegeti...
userul vorbeste despre un acord notarial; se pare ca il are deja; eu i-am spus ca daca il are, atunci poate sa faca vanzarea, cu riscurile de rigoare; prin urmare, daca are deja procura, la vanzare lucrurile pot merge, pentru ca sotia nu mai este de fata;
in cazul in care s-ar desfiinta vanzarea, tertul cumparator ar putea sustine ca daca i s-ar fi adus la cunostinta despre situatia sotiei, nu ar fi cumparat....adica a fost inselat; buna credinta a cumparatorului, s-ar putea sa nu fie suficienta pentru pastrarea actului si chiar daca actul s-ar pastra, fapta de inselaciune ramane.