avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Comert stradal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Comert stradal

Bun ziua! M-ar interesa comercializarea produselor mele handmade in sistemul comertului stradal cu ocazia sarbatorilor de Craciun si 1-8 Martie. As vrea sa stiu daca pt asta trebuie sa-mi fac PFA sau intreprindere individuala? In momentul d fata mai am doar cateva zile din CCC, iar firma de unde am intrat in concediu imi reface contractul de munca, dar daca nu-mi gasesc altceva de lucru in termen de o luna voi intra in somaj, deoarece in aproape 4 ani de cand am intrat in concediu ( am trecut prin 2ccc consecutive diferenta intre copii fiind de 1 an si 10 luni) firma si-a schimbat activitatea. In aceste conditii am doua nelamuriri.
1: Pot practica comertul stradal cao simpla persoana fizica pt un venit suplimentar?
2: Daca ma voi angaja sau voi intra in somaj pot sa depun actele necesare pt pfa sau ii avand in vedere ca voi practica aceasta activitate doar de 1 martie 2014 si eventual de Craciun tot anul viitor.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Vanzator pt sezonul de sarbatori mirela 20 mirela 20 Buna ziua, pentru a putea vinde in luna Decembrie si Februarie in zonele amenajate de piete, primarie .. la masute e nevoie sa ma P.F.A sau S.R.L . Totusi ... (vezi toată discuția)
Comercializare decorațiuni handmade din boabe de cafea. sveta izbash sveta izbash Buna ziua. Fac decorațiuni handmade din boabe de cafea - copăcei, căni decorate, etc. Vreau sa le vând în magazine. Adică să pot face contracte cu ... (vezi toată discuția)
Concediul obligatoriu intre sarbatorile de iarna crinam crinam Buna ziua, m-ar interesa in ce conditii poate obliga firma un angajat sa isi ia concediul de odihna (o parte din el) intre craciun si boboteaza, pe motiv ca se ... (vezi toată discuția)