avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul obligatoriu intre sarbatorile de iarna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul obligatoriu intre sarbatorile de iarna

Buna ziua, m-ar interesa in ce conditii poate obliga firma un angajat sa isi ia concediul de odihna (o parte din el) intre craciun si boboteaza, pe motiv ca se inchide firma in aceasta perioada? Daca angajatul are ocazia sa isi ia tot concediul in timpul anului, il pot ei obliga sa nu si-l ia tot si sa il oblige sa si-l ia atunci? Cit de legal este? Nu sint cumva zile libere obligatorii din partea angajatului, de ce sa isi strice angajatul concediul personal?
Cel mai recent răspuns: crinam , utilizator 06:59, 17 Decembrie 2009
Daca practica in firma este ca in perioada sarbatorilor firma sa se inchida atunci salariatul trebuie sa se supuna acestei practici. Oricum, daca firma este inchisa salariatul nu are unde sa vina la munca!
Presupun ca stiati dinainte (adica de asta vara) ca in perioada sarbatorilor se sta acasa. Ar fi trebuit sa va retineti niste zile de CO pentru aceasta perioada.

Nu stiu de ce priviti cu atata "suparare" aceasta perioada. Doar va ofera posibilitatea de a sta acasa si a savura sarbatorile din plin.

Daca nu doriti sa va "stricati" concediul de odihna mai aveti varianta unui concediu fara plata.
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pt raspuns desi tonul nu cred ca a fost tocmai ok. Intrebarea nu era in interesul meu, ci al unui tert, si da, stia de concediul obligatoriu pe perioada iernii, vroia doar sa vada in ce masura isi poate lua tot concediul in timpul anului, fara sa ii fie afectata perioada de concediu „obligatoriu”.
~ Conținut șters la cerere ~
Sarbatori fericite si dvs., dar parerea ca tonul nu a fost tocmai adecvat a fost adresat consultantului clio. Oricum va multumesc amindurora pentru promptitudinea raspunsurilor, am informat persoana interesata si acum se aflain cunostinta de cauza pe viitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu intre sarbatori giacris giacris Firma la care activez se inchide pe perioada sarbatorilor de iarna, urmand ca personalul sa isi ia zile de concediu aferente zilelor dintre ... (vezi toată discuția)
Perioada preaviz cu sarbatori legale? necunoscator necunoscator Pe perioada sarbatorilor legale si a concediului ce si-l ia toata firma (firma se inchide pentru 2 saptamani) in aceasta perioada, se considera perioada de ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna aferent concediului pt. ingrijirea copilului aritim aritim Buna ziua, De curand am aflat de la o mamica care s- a intors la lucru dupa ce a stat 1 an acasa cu copilul in concediu de crestere a copilului ca ... (vezi toată discuția)