avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Se acorda preaviz?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Se acorda preaviz?

Institutie publica care este preluata de regionala, iar acea institutie publica te propune la preaviz cu aprobarea regionalei, dar in cadrul compartimentului respectiv cresc numarul de functii si nu se reduc adica din 5 am devenit 7, atributiile nu se modifica deloc si nici fisa postului.
Este legal sa primim preaviz ?
Cel mai recent răspuns: nalex , utilizator 23:10, 19 Noiembrie 2013
Preaviz pentru ce sa primiti? Se desfiinteaza anumite posturi , posturile in plus sunt de aceeasi natura cu al dvs?
Nu se desfiinteaza nici un post, ba mai mult se mai adauga 2 posturi de executie.
Daca nu se desfiinteaza postul nu vad pentru ce sa se acorde preaviz?
Scrieti va rog, baza legala pentru a da in instanta institutia sau care ar fi argumentele legale de care ne-am pute lega eu si colegii meu dun cadrul compartimentului. mutumesc
Legea nr.188/1999:
Art. 99. - (1) Persoana care are competenţa legală de numire în funcţia publică va dispune eliberarea din funcţia publică prin act administrativ, care se comunică funcţionarului public în termen de 5 zile lucrătoare de la emitere, în următoarele cazuri:
a) autoritatea sau instituţia publică şi-a încetat activitatea ori a fost mutată într-o altă localitate, iar funcţionarul public nu este de acord să o urmeze;
b) autoritatea sau instituţia publică îşi reduce personalul ca urmare a reorganizării activităţii, prin reducerea postului ocupat de funcţionarul public;
c) ca urmare a admiterii cererii de reintegrare în funcţia publică ocupată de către funcţionarul public a unui funcţionar public eliberat sau destituit nelegal ori pentru motive neîntemeiate, de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus reintegrarea;
...

(3) În cazul eliberării din funcţia publică, autoritatea sau instituţia publică este obligată să acorde funcţionarilor publici un preaviz de 30 de zile calendaristice.
....

Alte discuții în legătură

Reorganizare institutie publica conform oug nr. 63/2010 alexandru andra alexandru andra Trebuie sa umblam la organigrama/stat de functii, cf. oug 63/2010 si dorim ca unele birouri sa devina compartimente cu maxim 2 FP. In ce legislatie prevede ... (vezi toată discuția)
Post aflat in litigiu anamaria81 anamaria81 Postul pe care il ocup in urma suspendarii deciziei de concediere, se desfiinteaza ca urmare a unei noi reorganizari si se infiinteaza alte posturi. ... (vezi toată discuția)
Reducere personal - reorganizare activitate prin reducerea postului, art.99 lit.b) legea 188/1999 alinus1128 alinus1128 Buna ziua, Solicit ajutor va rog in urmatoarea problema: In curand dl primar va trimite in somaj mai multi functionari publici, conform art.99 lit b) ... (vezi toată discuția)