avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Eliminarea taxei radio din factura emisa de Enel
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Eliminarea taxei radio din factura emisa de Enel

Buna seara. Fiecare proprietar de locuinta are si un contract cu un furnizor de energie electrica. Eu platesc la Enel, consumul casnic de energie electrica. Am solicitat, prin email, eliminarea taxei radio (nu TV), pe motiv ca de aproape 25 de ani eu numai folosesc un aparat de radio, acesta fiind deja piesa de muzeu. Consultantul Enel, mi-a transmis spre completare, un formular, in care trebuie sa declar ca nu am in posesie, citez:" - prin receptor radio se înţelege orice aparat care poate recepta programele de radio, respectiv:radio la domiciliu, maşina personală, telefonul mobil, calculator, iPoduri sau orice alte aparate de
natura celor care pot recepta în orice mod programele radio, precum şi abonamentele la cablu TV.".
De mentionat ca, la vremea cand cumparam din magazin un aparat de radio, se incheia un tip de contract cu institutia Radio Difuziunea Romana, specific pentru folosirea acestui receptor. In conceptia mea, platim taxa radio numai pentru folostea acestui receptor, pentru care, in momentul in care nu-l utilezi, se poate rezilia acel contract. Restul, tv, satelit, telefonie mobila, etc, fac parte din alta gama de canale de comunicare a informtiei globale. Rog o solutie pentru eliminarea taxei radio - specific numai a taxei radio- din factura de energie electrica emisa pentru punctul de consum, resedinta personala. Multumesc
Ultima modificare: Marți, 12 Noiembrie 2013
managerul, utilizator
V-a dat ENEL-ul solutia: completati acea declaratie pe propria raspundere.
Daca nu v-au transmis-o ci doar v-au dat indicatiile pe care le-ati scris, aveti aici formularul:
[ link extern ]
si duceti-l la sediul din localitatea unde locuiti.
Referitor la eliminarea taxei radio, cred ca acel formular este in asa fel facut incat sa faca obligatorie plata acestei taxe. De ce spun asta ? Pentru ca prin completarea acestuia ati minti din start. Nimeni nu poate afirma ca nu detine un receptor radio, in conditiile in care pana si cel mai ieftin telefon mobil are radio incorporat.
Faptul ca dvs. nu ascultati radio este altceva. Insa taxa este facuta si gandita pentru a fi platita. Este ca si impozitul pe teren, casa sau masina. Nu te poti sustrage.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa radio este obligatorie pt apartamentele la care nu locuieste nimeni? Marius Nou Marius Nou Buna ziua! Detin un apartament la care nu mai locuiesc de mai mulţi ani si am instiintat furnizorul de energie electrica de acest lucru pentru a fi scutiti ... (vezi toată discuția)
Nedumerire - de ce trebuie sa platesc taxa radio-tv la o casa nelocuita? segovia_48 segovia_48 Mostenesc o casa la tara,in care nu locuieste nimeni.Pe factura de plata la energie electrica,consumul este zero,dar se percepe taxa radio-TV.Este normal si ... (vezi toată discuția)
Taxa radio-tv persoane juridice toma.a toma.a buna ziua,am inteles ca taxa radio-tv pentru pesoane juridice s-a desfiintat,dar in continuare vin facturile de energie electrica cu taxa inclusa(in cazul meu ... (vezi toată discuția)