Din 7 mostenitori, 4 s-au hotarat sa vanda un teren cuiva, lasandu-i pe ceilalti 3 in indiviziune cu noul proprietar. Acesta a obtinut (cum, nu stiu, pentru ca nu a avut si semnaturile celor 3 la diversele cereri care au urmat) cadastrul pe teren si autorizatie de constructie, asa ca si-a facut casa acolo. Probabil iesirea din indiviziune va duce la impartirea terenului, dar va fi complicat (nu detaliez acum). Pana atunci, cumparatorul sta bine mersi pe un teren care nu e in totalitate al lui.
Dar intrebarea mea e: cum sa faca cei 3 ca sa nu se mai intample inca o astfel de vanzare, fara acordul lor, pe celelalte terenuri din mostenire? Pot pune o interdictie, ceva?
Multumesc.
De ce nu ies din indiviziune?
Ei foloseau efectiv terenul sua il tineau numai ca sa nu-l vanda?
Ce s-a intamplat e normal, fiecare putea folosi terenul cumva; nu stiu totusi detalii legate de categoria de folosinta a terenului inainte si dyupa constructie, in rest, e ok.
inainte era arabil intravilan, apoi a devenit de constructii, pe publicitate imobiliara si acte la primarie avand singura semnatura a celui care a cumparat 4 parti din el, nu si a celorlalti 3.
Arabil intravilan inseamna ca numai in baza autorizatiei acesta devenea curti-constructii.
Cine-l folosea? De ce nu ies din indiviziune?
Mergeti cu actele la un avocat, aici nu prea raspundeti, poate va ajuta mai mult o discutie fata in fata.