avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Auto ridicat, amenda dupa 4 luni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Auto ridicat, amenda dupa 4 luni

Pe data de 3.07.2013 m-a fost ridicata masina pentru parcat neregulamentar. M-am dus sa-mi recuperez masina, acolo fiind si o sectie a politiei locale, am completat datele personale pe o "Comunicare" din care reiesea ca eu eram soferul, am platit costurile de ridicare si am plecat cu masina.

Pe 12.11 primesc un proces verbal incheiat pe 11.11 care spune ca trebuie sa platesc amenda pentru stationarea neregulamentara de acum 4 luni. Procesul verbal nu este semnat de contravenient (evident) si nici de vreun martor, motivand ca s-a folosit mijloc tehnic certificat.

Este valabila aceasta amenda, la mai mult de 4 luni de la savarsirea contraventiei?
Cel mai recent răspuns: bograd , utilizator 18:39, 13 Noiembrie 2013
Da. Teremenele in care v-a fost intocmit si adus la cunostinta procesul verbal sunt conf OG 2 art. 13 si 14
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce situatii poate fi ridicata o masina considerata a fi parcata in loc nepermis,de catre politia locala? radinschipaul radinschipaul Am parcat un autoturism ,dupa semnul de pe asfalt care delimita o statie de autobus,pe un loc de unde incepea o parcare dispusa pe un rind,cu pozitionare ... (vezi toată discuția)
Stationare neregulamentara AndreiConstantinescu AndreiConstantinescu Buna ziua! Astazi in jurul orei 13 am oprit cateva minute pe raza Sectorului 6 mai exact pe strada \\"ECONOMU CEZARESCU\\" Cand vin la masina un Politist ... (vezi toată discuția)
Ridicare masina axl24 axl24 Buna ziua, acum, circa 2 saptamani mi-a fost ridicata masina pentru parcare neregulamentara(langa trecrea de pietoni). Situatia este urmatoarea: pe sensul opus ... (vezi toată discuția)