avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... In ce situatii poate fi ridicata o masina considerata ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

In ce situatii poate fi ridicata o masina considerata a fi parcata in loc nepermis,de catre politia locala?

Am parcat un autoturism ,dupa semnul de pe asfalt care delimita o statie de autobus,pe un loc de unde incepea o parcare dispusa pe un rind,cu pozitionare oblica fata de carosabil si trotuar.Am lipsit o ora si cind am venit nu mi-am mai gasit masina. Echipajul de politie era acolo si mi-a explicat ca si acel loc pe care am parcat ar face parte din statia de autobus.Sa admitem ca asa ar fi fost,dar subsemnatul:Nu am blocat banda de circulatie,Nu am stinjenit circulatia,Nu am blocat accesul pietonilor,Nu am obstructionat oprirea autobuzelor in statia respectia,etc.etc.Cu toate acestea mi s-a ridicat masina pt. a carei recuperare au fost costuri de 3(trei) ori mai mari decit amenda insasi! Cine plateste pt trauma,pentru emotiile pe care le-am trait(fusesem tocmai la un cabinet medical pt.o consultatie),ca sa nu mai pun la socoteala si destul de marea suma de bani care a trebuit s-o scot din buzunar? Si totul pentru ce? Sa admitem ca am gresit, nu era suficienta instiintarea cu amenda lasata pe parbriz,cum practica Politia rutiera?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 16:49, 30 Martie 2019
Instiintarea lasata in parbriz nu este un act juridic si nu duce la amenda. E doar o atentionare. Singurul document valabil este procesul verbal de contraventie. Pentru intocmirea (si comunicarea ) acestui act sunt reguli stricte ce le puteti citi in OG2/2001 varianta actualizata.
[ link extern ]
Problema este că mi-a fost ridicata mașina.Intrebarea este:in ce situație poate fi ridicata o mașină,admitind că ar fi parcata neregulamentar? Daca nu reprezintă un obstacol în buna desfășurare a traficului,poate fi ridicata imediat?Cum,
toate mașinile parcate neregulamentar,sunt ridicate automat?

latka a scris:

Instiintarea lasata in parbriz nu este un act juridic si nu duce la amenda. E doar o atentionare. Singurul document valabil este procesul verbal de contraventie. Pentru intocmirea (si comunicarea ) acestui act sunt reguli stricte ce le puteti citi in OG2/2001 varianta actualizata.
[ link extern ]


Legea spune doar ca orice mașina poate fi ridicata, dacă se afla într-un loc unde staționarea este interzisa. Nu spune dacă toate pot fi ridicate, sau una da, una nu. Dacă ați lăsat mașina într-o zona de staționare interzisa, dpdv legal aveau tot dreptul s-o ridice. Citiți art. 143 din HG1391 /2006 și HG 965/2016 partea despre ridicarea mașinilor.
Bun,sa zicem ca e in regula,dar pe numele cui va veni procesul verbal de contraventie?Eu suntdoar proprietarul.Se poate emite un proces verbal pe baza de deductie logica,pe baza de intuitie? Pt. ca trebuie sa spun ca m-am prezentat lasediul politiei locale sa ridic procesul verbal de contraventie,si mi s-a spus ca-l voi primi prin posta la domiciliu.
V-am răspuns deja. Citiți OG2/2001. Puteți depune plângere împotriva PV de contravenție, dacă nu ați condus dvs. mașina. Consultați un avocat, dacă nu va descurcați.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda parcare politia locala balang balang Buna ziua, Am primit o comunicare in parbrizul masinii pentru parcarea masinii. Ideea este ca data trecuta in acea comunicare in care masina a fost parcata ... (vezi toată discuția)
In aceasta seara m-am trezit in parbriz cu o foaie care spunea ... VldB VldB In aceasta seara m-am trezit in parbriz cu o foaie care spunea ca am primit o amenda pentru stationarea intr-un loc destinat taxi-urilor dar tin sa spun ca ... (vezi toată discuția)
Amenda abuziva dana&16 dana&16 Am parcat mașina în curtea interioara între blocuri unde parchează și locatarii și la plecare am găsit pe parbrizul mașinii înștiințare de amenda ... (vezi toată discuția)