am un copil nascut in afara casatoriei. tatal l-a recunoscut dar dupa nici o luna ne-a parasit. acum sunt in concediu medical, dar in curand va trebui sa depun actele pentru indemnizatie. printre acte se solicita si copie dupa buletinul ambilor parinti. pot lua indemnizatie daca la dosar depun doar buletinul meu?
1. In aceasta situatie vi se poate solicita sa depuneti la dosar o ancheta sociala facuta de Directia pentru Protectia Copilului (DPC) si care sa ateste si faptul ca dvs. cresteti singura copilul, tatal acestuia parasindu-va.
2. In acelasi timp dati si dvs. o declaratie in care spuneti ca nu sunteti casatorita cu tatal copilului si ca il cresteti singura deoarece el v-a parasit.
1. Legislatia nu prevede si asemenea situatii de abatere de la normal intr-o familie.
2. De aceea ar fi bine sa intrebati si la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) cea care aproba si plateste indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC).
3. Raspunsul meu anterior se bazeaza pe cazurile intalnite in practica mea si in practica uzuala a unor AJPIS.