avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... In ce conditii se sisteaza pensia alimentara? Sistarea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

In ce conditii se sisteaza pensia alimentara? Sistarea este acelasi lucru cu compensarea?

Buna ziua ,un domn a cerut sistare pensiei de intretinere pe motiv ca a achitat in avans la notar o suma de bani printr-o simpla declaratie si instanta i-a facut compensarea ,,,,este posibil asa ceva??????
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 08:13, 19 Noiembrie 2013
Se pare ca este din moment ce s-a si facut.
In afara de declaratie, ar fi fost nevoie si de o recunoastere a creditorului sau si de alte dovezi.
Atacati hotararea daca mai sunteti in termen.
dar in ce conditii de lege se sisteaza pensia?
imi puteti da un art. d elege din NOUL COD DE PROCEDURA ?
si ce dovezi sa ii cer ?
recunoastere cum sa ii cer prin interogatoriu
acea declaratie am cerut nulitatea ei
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
Pensia se sisteaza daca copilul devine major si nu mai urmeaza cursuri sau urmeaza cursuri dar e si angajat, se intretine singur.
Pensia poate fi ceruta inapoi ca nedatorata daca parintele a platit fara ca respectivul copil sa fie in drept sa primeasca.
Daca a platit mai mult decat datora, poate cere compensare cu ce urmeaza sa plateasca.
Care e situatia de fapt ?
Cand am vb de recunoastere, m-am referit la cel care primeste sa recunoasca cum ca a primit pensie in avans, sa confirme ca ce declara parintele e adevarat.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
acei bani nu au fost dati in avans niciodata,doar scriptic ,
este vorba de o suma foarte mare vreo 20,000 euro
si domnul a facut 2 contestaqtii la execurtare si amandoua au fost respinse si acum incearca cu sistare..se foloseste de acea declaratie ...dar clienta are o hotarare definitiva prin care il obliga la plata pensiei
Shakespeare spunea "ceva-i putred in Danemarca". La fel si aici, ceva nu miroase a bine. De ce nu dati tot contextul spetei? Ce e cu declaratia aia la notar?

Alte discuții în legătură

Bună!părinții mei au apelat la un avocat pentru recalcularea ... shaherezada shaherezada Bună!Părinții mei au apelat la un avocat pentru recalcularea pensiilor.Au dat un avans, fara a li se oferi nici o dovada de plata, nu li s-a oferit nici un ... (vezi toată discuția)
Se poate anula un certificat de nastere fara acordul mamei? Johnny71 Johnny71 Se poate anula un certificat de nastere al unui copil la cererea unui barbat care spune ca ar fi tatal copilului fara acordul mamei?copilul fiind trecut pe ... (vezi toată discuția)
Renuntare la pensia de intretinere Monroe Monroe Buna seara, Am doi copii minori si vreau sa divortez. Sotul spune ca renunta la partea lui de apartament daca ii dau o declaratie la notariat, ca nu-i cer ... (vezi toată discuția)