avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Transcriere auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Transcriere auto

am vandut un autoturism, am intocmit toate actele inclusiv fiscalul si cumparatorul nu o mai transcrie pe el ca nu are bani sa plateasca taxa de mediu.ce se intampla in aceasta situatie?
mi-a propus sa-i fac contract de comodat ,se mai poate daca am contract de vanzare cumparare si este trecuta la impozit pe el.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: cosmintt26 , utilizator 20:00, 14 Noiembrie 2013
Actualmente dvs figurati la fisc fara autovehicol,urmare contractului de vanzare cumparare
Pe cale de consecinta nu puteti incheia contract de comodat pentru un bun al carui proprietar nu mai sunteti
E destul de periculos sa incheiati contract de comodat. Omul nu va mai avea niciun motiv sa treaca masina pe numele lui niciodata.

Totusi cumparatorul poate circula fara probleme si fara acest contract, el probabil ca il doreste in eventualitatea in care talonul masinii (care e pe numele dvs) este ridicat de catre politie -in cazul asta nu il poate recupera chiar decat daca ar avea acest contract de comodat.

Singura solutie in momentul de fata pt dvs sa scapati de eventualele belele (daca circula fara rovinieta sau ia o camera radar fixa va vine acasa amenda dvs) este sa il dati in judecata si sa il obligati prin obligatia de a face sa inscrie masina. Sau sa dati serviciul de inmatriculari si sa cereti o radiere a masinii prin decizie judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzator autoturism firma, cumparator persoana fizica la a 2-a mana. trandafir2 trandafir2 Buna ziua, O firma vinde cu acte in regula un auto catre persoana fizica PF1. Se specifica pe spatele talonului, instrainat catre PF1. Firma se scoate din ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina, omisiune inscriere vanzare pe certificatul de inmatriculare florentz florentz Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati: mi-am vandut masina vineri (26.09.2014) si totul a decurs normal cu o singura exceptie, nu ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto diabolik2s diabolik2s Buna ziua sunt nou pe aici si am nevoie de sfatul dumneavoastra. Am vandut o masina inmatriculata la X.Am facut contract de vanzare cumparare ,am facut facut ... (vezi toată discuția)